Energetska prognoza za razdoblje od 21. 7. do 3. 8.

Piše Gordana Brnčić, energoterapeut

U subotu, 21. srpnja ponovno je bio puni Mjesec u znaku Jarca. Drugi za redom. Prvi je bio 21. 6. na dan ljetnog solsticija. Prisjetimo se malo svega što je bilo aktivno u našim životima zadnjih mjesec dana.

Nedavni periodi o kojima sam pisala pozivali su nas na fizički, mentalni i emocionalni detoks, otvaranje srčane čakre i sl. upravo zbog ove subote, koja je donijela početak KRAJA. Iako možda nismo još svjesni, puno se toga iščistilo u nama. Puno naših uvjerenja, emocionalnih tereta, pa čak i osoba ili naših misli i emocija o njima.

Sve ono što nam nije trebalo u nastavku našeg puta je očišćeno ili je u fazi krajnjeg čišćenja iz našeg polja. Što si više dopuštamo otpuštanje to nam se više omogućuje pristup višim vibracijama. A one nam sada doslovno otvaraju nova poglavlja u našim životima. Nadam se da smo si to dozvolili maksimalno moguće ovaj period jer je išlo na lakši način. Sada kreće onaj malo teži.

Taj proces finalnog otpuštanja i otvaranja novih poglavlja mogao bi ići na prilično dramatičan način. I mogao bi u nama izazvati vrlo žestoke reakcije jer će nas asocirati na kaos, gubitak kontrole i sl. kad se naša uvjerenja počnu rušiti. Pripremimo se na iznenadne situacije, šokantne razvoje događaja ili na naše reakcije koje će šokirati i nas same jer smo se uglavnom nesvjesno ipak promijenili na mentalnoj razini.

Ovaj će izazovan period trajati sve do sredine listopada pa pokušajmo samo otpustiti kontrolu i s vjerom se prepustiti svemu onome što se događa u nama i oko nas. Ne budimo strogi prema sebi i drugima zbog moguće dramatičnosti i eksplozivnosti jer što su stvari koje otpuštamo dublje i emotivno osjetljivije to će njihovo otpuštanje biti intenzivnije. Nemojmo smetnuti s uma da su za naše i kolektivno dobro.

Aktualne teme za ovaj period su:

LJUBAV
Jačat će naša potreba za njom. Potreba da ju osjetimo u svim poljima našeg života, u svim načinima ophođenja prema nama, ali i u načinima kako i sami funkcioniramo i kako se ophodimo prema drugima. Sve ono što ne ide kroz ljubav izazivat će u nama vrlo žestoke reakcije prema okolini, ali očekujmo isto i prema nama ako je ne pokazujemo. Obratimo pažnju na činjenicu da ćemo kroz reakciju i zauzimanje za sebe, kada nam je uskraćen odnos kroz ljubav, moći jasno uočavati i koja samorestriktivna uvjerenja, uloge žrtve ili traume nosimo u sebi, a koje će biti trigerirane baš zato da ih možemo otpustiti. Jer kako je ovo kraj jednog, a početak novog poglavlja u našim životima, čistimo sve što nas ne podržava. Izvan sebe kroz jasno postavljanje granica i unutar sebe kroz otpuštanje. I sve to kroz ljubav ma koliko nam bilo izazovno.

OSOBNA SNAGA
Ovaj nam period raste i svijest da naša istinska snaga dolazi iznutra. Mnogi od nas, kroz neke kontakte s ljudima iz prošlosti ili neke stare događaje koji će ponovno isplivati, prisjetiti će se nekih talenata koje smo zanemarili ili će se aktivirati neki novi i jačat će potreba da ih ponovno primjenjujemo i time oslobađamo svoju osobnu snagu. Emocije sreće i ljubavi prema nečemu bit će nam naši unutarnji vodiči u ovom procesu. Razmazimo se malo s onim što naše unutarnje dijete želi. Jačanje osobne snage pojedinaca odražavat će se i na kolektivnoj razini pa obratimo malo pažnju na borbe snaga i moći i uočavajmo koje dolaze iz ljubavi za čovječanstvo a koje ne.

NOVI POČETAK
U ovom je periodu bitno spoznati da svaka destrukcija vodi ka novom početku. Svako odbijanje nas (naših želja, namjera, djelovanja..) znači našu zaštitu od onoga što nije dobro za nas. Pa stavimo ego malo sa strane i s punom vjerom i otvorenim srcem prigrlimo sve što nam dolazi. Ovaj će period trajati sve do zimskog solsticija pa je došlo vrijeme da se suočimo sa svim našim strahovima i prepustimo svemu onome što će se otvarati.

Svaki rad na sebi u otvaranju srčane čakre sada je i više nego dobrodošao i svaki kontakt tijela s vodom (pa i iznutra kroz hidriranje) je od iznimnog značaja. Uživajte u sebi i volite se ❤️

Facebook: EASY by Gordana Brnčić

foto by Hikerwise.com on Unsplash