Astrologinja Dunja Fućak: Pričekajte s važnim odlukama

Piše Dunja Fućak, astrologinja

Ovih dana Merkur je usporavao i od danas, 5. kolovoza postaje retrogradan. Prethodno planirani poslovi možda neće ići po planu ili će biti odgođeni. Povratak starim idejama je moguć, ali slika sada neće biti potpuna. Stoga je ovo nepovoljno vrijeme za donošenje važnih odluka, konačnih zaključaka, za početak pregovora ili pokretanje novih projekata namijenjenih razvoju i rastu. Ovo vrijeme je pogodno za jednokratne i tekuće poslove, ili za pregledati prethodne zaključke, analizirati prijeđeni put, poraditi na pogreškama.

Prilikom putovanja treba biti oprezan kako bi se smanjio rizik od zabune i nedosljednosti radnji; treba paziti da se ne zaborave važne stvari. Preporučljivo je uzeti više vremena kada idete na važne sastanke, uzimajući u obzir moguća kašnjenja na putu. Prilikom ispunjavanja ili zaprimanja dokumenata potrebno je paziti kako bi se eventualne netočnosti i pogreške na vrijeme uočile. Važne kupnje se ne preporučuju.

Od 6. do 12. kolovoza pogodno je za promicanje započetih projekata i razjašnjavanje taktičke. Vrijeme kada može doći do produktivnih pregovora vezanih uz rješavanje nesuglasica između dviju strana. Pogodni dani za obnavljanje starih veza. Za održavanje i vraćanje mentalne ravnoteže, sada je korisno posvetiti vrijeme umjetnosti, poeziji, književnosti ili glazbi, zdravstvenim praksama.

Od 13. do 24. kolovoza najdinamičnije i najsloženije je razdoblje u kolovozu. Želja ili potreba za djelovanjem, za afirmacijom daje priliku za napredak u poslu, ali ne biste trebali djelovati u žaru trenutka, pokoravajući se impulsu. Pazite što pišete ili govorite drugima, ne obećavajte nešto u budućnosti da se kasnije ne kajete. Ovo vrijeme daje mnogo ideja, potencijalnih prilika, ali možda neće biti dovoljno vremena ili uvjeta da se sve realiziraju. Ovdje je važno odvojiti glavno od sporednog. Ne zaboravimo da se u vrijeme retro Merkura ne preporuča započinjati nove važne projekte i rade promjene. Važne odluke najbolje je donositi nakon 28. kolovoza.

Od 25. do 28. kolovoza vrijeme je za pripremu novih projekata i rješavanje starih problema. Dani su pogodni i za odmor prije nove etape. No, u danima blizu 28. kolovoza mogući su zastoji u prometu, kvarovi na komunikacijskim sredstvima. Moguća kašnjenja letova, poteškoće u primanju informacija. Stoga se pažljivo pripremite za važne sastanke i putovanja, ako padnu u ovo vrijeme. Provjerite informacije, uskladite mjesta okupljanja. Ne ostavljajte stvari bez nadzora – postoji opasnost od krađe. Ne zaboravite svoje stvari – moguća zabuna ili gubitak zbog odsutnosti.

Web stranica Astrologijaonline.com

foto by henri meilhac on Unsplash

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.