Hrana i osjećaji

Osjećate li svoje tijelo? A ono vas?
Kada je riječ o prehrani i zdravlju, lako je zbuniti se i osjetiti se sasvim preplavljenima i shrvanima milijardom najrazličitijih i često suprotstavljenih informacija. Zbog tolikog mnoštva preporuka o tome što da jedemo, kada i kako, emocionalni se učinak prehrane na osobu često ostavlja po strani.
Dr. Will Cole knjigom “Hrana i osjećaji” rasvijetlio je odnos između fizičkog i emocionalnog zdravlja čovjeka pruživši okvir za djelovanje kako bismo bolje razumjeli povezanost svog probavnog sustava i mozga te dodatno tu vezu unaprijedili.
Dr. Cole ilustrira načine na koje stres i osjećaj srama mogu pridonijeti upalama u crijevima te potkopati zdravlje u procesu koji on naziva upalom izazvanom osjećajem srama. Zdravstveni problemi probavnog sustava mogu se pojaviti u obliku naglih promjena raspoloženja, tjeskobe i žudnjom za određenim vrstama hrane, no mogu se očitovati i kao neka od mnogih vrsta autoimunih bolesti.
Dobra vijest: moguće je iscijeliti vezu između fizičkog i psihičkog s pomoću hranjivim tvarima bogatim namirnicama te somatskim praksama koje podržavaju zdravlje želuca, crijeva i mozga. Dr. Cole pomoći će vam da ponovno razmislite o svom odnosu prema hrani i vlastitom tijelu vraćajući vas u dodir s onime što osjećate u svom želucu i crijevima, s tim praiskonskim oblikom tjelesne intuicije, a sve to s pomoću praktičnog Dvadesetjednodnevnog plana koji premošćuje jaz između emocija i fizičkog zdravlja.
„Ova knjiga nudi vrlo učinkovit, intuitivan te nenametljiv i opušten način za resetiranje i ponovno povezivanje s vlastitim tijelom i emocijama.“ Gwyneth Paltrow
Dr. Will Cole vodeći je stručnjak na području funkcionalne medicine koji pomoću web-kamere savjetuje ljude diljem svijeta, a lokalno djeluje u Pittsburghu. Imenovan jednim od pedesetero najboljih liječnika u Americi koji se bave funkcionalnom i integrativnom medicinom, dr. Cole specijalizirao se za kliničko ispitivanje pozadinskih čimbenika koji utječu na pojavu kroničnih bolesti te za personalizirani medicinski pristup liječenju bolesti štitnjače, autoimunih bolesti, hormonalne neravnoteže, probavnih problema i poremećaja te problema u radu mozga.