Kako će pun Mjesec 19.8. djelovati na vaš znak

Piše Dunja Fućak, astrologinja

Pun Mjesec u ponedjeljak, 19. kolovoza 2024. na 27 stupnjeva Vodenjaka u 20:25 sati  naći će se u T-kvadratu s Uranom, a to je jedan od najnapetijih aspekata u dugom razdoblju. 

Kako se približava dan punog Mjeseca, nesuglasice se mogu pojačati. Moguće promjene u odnosima s prijateljima, voljenim osobama ili u poslovnom partnerstvu. Ovo je vrijeme žestoke borbe za moć ili neovisnost, slobodu od odnosa ili situacija, koje su odavno sazrele. Sada je vrijeme za razumne promjene u životu kako bismo smanjili negativne vanjske utjecaje.

Razdoblje može biti povezano s odlukom o napuštanju organizacije, grupe, kolektivnog projekta. Uključivanje u neku novu kolektivnu aktivnost ili grupu u ovom trenutku možda neće biti obećavajuće. U ovom trenutku započeti projekti mogu doći kraju. Vjerojatni su raskidi prethodnih dogovora, ugovora, odbijanje suradnje, pravni problemi, skandali, aktiviranje konkurenata. 

Ovo vrijeme je komplicirano brakom, u slabim zajednicama. Ovo je vrijeme suočavanja. Ako se dugo sprema prekid u poslovnom partnerstvu, ovo vrijeme može staviti točku na partnerstvo. Ali gubici su mogući kao rezultat prisilnih okolnosti, dramatičnih događaja. 

No, ovo je vrijeme kompromisa, kada smo prisiljeni popustiti u ime nastavka onoga što nam je drago. Ovaj pun Mjesec pomoći će nam da shvatimo: kako se uklapamo u tim i doprinosimo mu, koliko znamo surađivati, održavajući ravnotežu između svojih interesa i interesa drugih. 

U danima blizu punog Mjeseca vjerojatni su kvarovi na transportu, elektronici, komunikacijskim sredstvima, problemi sa strujom. Treba biti oprezan pri korištenju električnih uređaja. U ovom razdoblju vjerojatne su ozljede zbog nervoze, nepažnje, potreban je oprez u vožnji.

Pročitajte kako bi ovaj puni Mjesec mogao djelovati na vaš znak, uzmite u obzir i tumačenje za podznak.

Ovan

Pun Mjesec mogao bi dovesti do problema s prijateljstvom, osobito ako ste dopustili da frustracije rastu. Umjesto toga, ovdje se može raditi o nastajanju potreba za drugima. Otvaraju vam se nove prilike za istraživanje i dijeljenje ideja.

Bik

Stvari u karijeri mogu zahtijevati vašu pažnju oko punog Mjeseca i on vas podsjeća na vaše obveze prema vanjskom svijetu i potiče na potrebu da se posvetite poslu, karijeri ili javnim stvarima. Dobivate poruku da je vrijeme da vratite ravnotežu između osobnog i poslovnog života.

Blizanac

Pun Mjesec vas podsjeća na potrebu da nahranite svoj duh. To može dovesti u pitanje komunikaciju, učenje ili prijevoz. Sada se može pojaviti iznenadna želja da unaprijedite svoje obrazovanje, bavite se posebnom temom ili krenete u avanturu. Vijesti o putovanju ili problemi mogu biti dio slike. Ovaj pun Mjesec mogao bi biti poziv na akciju jer ste proveli toliko vremena fokusirajući se na ono što je ispred vas da ste možda zanemarili svoje duhovne potrebe ili potrebu da život živite smislenije.

Rak

Pun Mjesec vas podsjeća da sredite svoje financije ili ovisnosti. Postajete svjesniji onoga što imate, trebate i želite. Ako se osjećate krivim ili dužnim, ne radite punim kapacitetom i sada je vrijeme da prvo riješite problem tako što ćete ga prepoznati. Obavezno se podsjetite da privrženosti nisu same po sebi nezdrave, stoga razmislite o načinima kako se osjećati ugodnije sa zdravim vezama u svom životu.

Lav

Odnosi su u oštrom fokusu oko punog Mjeseca  i mogu se dogoditi važna prosvjetljenja. Ova prosvjetljenja mogu biti povezana s vašim potrebama od važne osobe ili iz partnerstva, općenito. Također se mogu odnositi na vaše osjećaje, koji mogu doći u žurbi tijekom ovog razdoblja. Budite spremni na iznenadna saznanja ili spoznaje koje bi mogle značajno utjecati na vaše odnose.

Djevica

Zdravstvena ili radna pitanja mogu doći do prekretnice. Ako su vam posao ili dnevni režimi postali previše monotoni ili su vam uzeli danak na raspoloženje, okolnosti vas sada lagano potiču da napravite potrebne promjene. Izvrsno je vrijeme da prepoznate želju ili potrebu da započnete novi program samousavršavanja. Ovaj potencijal za osobni rast može biti izvor motivacije i inspiracije, zbog čega se osjećate motiviranije i optimističnije.

Vaga

Oko punog Mjeseca, društveni ili romantični problemi mogu doći do prekretnice, donoseći sa sobom osjećaj nade i optimizma. Ovaj Mjesec može dovesti do važne spoznaje o romansi ili iskrenoj potrazi. U isto vrijeme, kvadrat Jupiter-Saturn može vas povući u različitim smjerovima. Vaša jača želja za istraživanjem i uživanjem u spontanijim iskustvima može se sukobiti s vašom potrebom za ispunjavanjem dnevnih obveza i dodatnim obvezama na poslu ili kućnim poslovima. Srećom, imate vremena pronaći ravnotežu između pažnje posvećene rutini i odgovornosti sa svojom željom za otkrićem i istraživanjem, jer će se ovaj tranzit vratiti kasnije tijekom godine i pružiti vam više prilika da riješite stvari.

Škorpion

Ako postoje problemi u vašem obiteljskom ili privatnom životu, pun Mjesec može ih iznijeti na površinu. Sva otkrića koja se sada događaju mogu vas potaknuti na promjene koje će vam konačno vratiti život u ravnotežu, osobito ako ste previše sebe ulagali u svoj posao i odgovornosti. Ovo razdoblje može biti poticaj da vodite uravnoteženiji život.

Strijelac

Uz pun Mjesec u vašem sektoru komunikacija, manji problemi mogu biti veliki, i dok često postoji element pretjerivanja oko lunacija, drama vam može skrenuti pozornost na stvarne stvari i motivirati vas da pronađete rješenje ili ravnotežu. Nakon što se prašina slegne, bit ćete dobro opremljeni da znate svoj sljedeći korak. Izazov je odrediti prioritete, jer distrakcija može biti mnogo, ali prepoznavanje onih stvari koje vas inspiriraju bit će odgovor. Uzmite u obzir da vas ljudi čuju u ovom trenutku, ali s retrogradnim Merkurom, možda neće u potpunosti slušati ili razumjeti!

Vaš vladar, Jupiter, formira kvadrat sa Saturnom ovog mjeseca, naglašavajući sukob između vašeg snažnog uživanja u odnosima i vaših odgovornosti prema vašem kućnom životu ili obitelji. Članovi obitelji ili dužnosti prema domu mogu se činiti opterećujućim ili ograničavajućim, osobito u usporedbi s vašim odnosima i društvenim životom. Sada je ključno prepoznati ograničenja i prilagoditi se njima.

Jarac

Uz pun Mjesec u vašem sektoru resursa, vaši osjećaji o sigurnosti, novcu i poštovanju u vašim odnosima su jaki. Ova lunacija može signalizirati prednosti promjena u trošenju i zarađivanju novca. Vrijeme je da budete optimistični i puni nade u pogledu svoje financijske situacije. Mogli biste probuditi plan ili snažnu motivaciju da stvari ispravite u skladu s tim. Ako ste se osjećali podcijenjeno, to je trenutak kada emocije naviru i pobjegnu i želite zauzeti stav. Moguće je otvoriti oči za financijsku promjenu ili situaciju koja zahtijeva prilagodbe, što će kasnije pomoći da se raščisti put za nove početke vezane uz odnose i ekonomiju.

Vodenjak

Pun Mjesec je u vašem znaku, budi vašu potrebu da bolje razumijete svoju neovisnost i odnose. Ovo je vrijeme kada biste čak mogli uživati ​​u otkriću o svojoj sposobnosti da stojite sami, osjećajući se prosvijetljeni i osnaženi. Ako je u odnosima bilo neravnoteže u odnosima ja-ti, ovo je vrijeme da ih riješite ili barem dobijete motivaciju da uravnotežite stvari.

Riba

S punim Mjesecom koji pada u vaš sektor završetaka, vaš unutarnji svijet može biti animiran. Ako ste zanemarili svoju potrebu da se brinete za sebe mentalno i emocionalno, okolnosti bi sada mogle izazvati problem. To može signalizirati da morate usporiti, barem malo, kako biste se mogli preorijentirati. Možda ćete također morati zatvoriti zanemaren ili neriješen problem.


Facebook:  Astrologija Dunja Fućak

Instagram: Astrologijaonline

Web: Astrologijaonline.com

YouTube: @e-astrology

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.