Energetska prognoza od 19. 8. do 1. 9.

Piše Gordana Brnčić, energoterapeut

U ponedjeljak, 19. 8. čeka nas puni super Mjesec u Vodenjaku. Vrlo moćan i zadnji prije ciklusa pomračenja. Kada u nekim segmentima života stagniramo ili nazadujemo umjesto da duhovno napredujemo i kada nismo uopće svjesni ili se odupiremo promjenama koje su nam neophodne, na scenu nastupa Univerzum i šalje nam iznenađenje, šokantnu promjenu, erupciju. Velikoj većini je to izašlo u individualnim prognozama. I evo nas.

Krenut će s ovim punim super Mjesecom i trajati jedan duži period. To je energija koja ruši nama poznate strukture u kojima živimo ili one koje smo sami izgradili, a koje se trebaju mijenjati. Nemojmo niti pokušavati sada kontrolirati situaciju. Nemamo tu sposobnost. Samo mirno i vjerujmo da su promjene, ma koliko bile šokantne i možda neugodne, za naše najveće dobro. Ono što sada jedino možemo je okrenuti se unutar sebe. Očekujmo veće emocionalne katarze, uvide, razumijevanje, životne i duhovne transformacije.

Teme koje će biti aktualne ovaj period su:

ISTINA

Centar naše osobne istine je naša srčana čakra. Ono što nam naše srce govori istina je naše duše i put kojeg moramo slijediti. A naše srčane čakre se sada kolektivno otvaraju i šire.

To dovodi do dubokog razumijevanja i istina koje nam mogu pomoći u čišćenju svih onih mentalnih obrazaca zbog kojih nismo mogli živjeti svoju punu autentičnost ili smo prihvaćali situacije ili ljude koji nas nisu podupirali u duhovnom rastu. To su istine koje nas oslobađaju od svih onih socijalnih i kulturoloških restrikcija ili negativnih obiteljskih uvjerenja. I to su istine koje će nam mijenjati i način kako ih izražavamo prema okolini.

Mnogi će i odnosi sada biti na ključnom testu. Slijedimo samo svoje srce koje će nam reći trebaju li odnosi iscjeljivanje, promjenu, veće zdrave granice za održavanje emocionalne samostalnosti, općenito više standarde ili je vrijeme da izađemo iz njih.
Ako se u ovom periodu pojave promjene srčanog ritma, teškoće u disanju, lagani pritisci u grudnom košu ili lagana bol u području prsne kosti, a nisu simptomi neke zdravstvene problematike koja nas i inače pogađa, samo bez straha. To je potpuno prirodno i normalno kad se širi srčana čakra.

KUNDALINI ENERGIJA

Na kolektivnoj razini aktivirat će se kundalini energija. To je vitalna ženska energija čiji centar nam se nalazi na samom kraju sakralnog dijela kralježnice i dio je prve čakre. Njezin prirodni tok je duž kralježnice, kroz sve čakre, prema gore. To je energija koja nosi vitalnost, životnu snagu i kreativnost. I kako se više diže tako raste i naš nivo svijesti. Kako se radi o kolektivno nerazvijenoj energiji, njezino se buđenje može poistovjetiti s mladošću ili s nečim totalno novim i inovativnim pa je moguće da će mladi ili inovativni ljudi biti puno zastupljeniji u javnosti ili da će upravo neka od tih odlika u nama biti pokretač velikog razvoja. Pa ako i nismo možda mladi vrijeme je da budemo autentični. Jačat će i intuicija što je isto tako mnogima izlazilo u individualnim prognozama.

Osim srčane, otvarati će se sada i krunska 7. čakra pa ako osjetimo glavobolje u području vrha naše glave, lagane bljeskove dok gledamo ili razne osjećaje pritiska ili laganih bolova duž kralježnice, a nisu dio nekog postojećeg zdravstvenog problema, samo bez straha.

Kundalini yoga, meditacije, svjesno disanje, ekstatični ples i sl. samo su neke od duhovnih praksi koje nam mogu pomoći. Generalno, bilo koja duhovna praksa sada je must do.

Uživajte u građenju novih verzija sebe ❤️

Facebook: EASY by Gordana Brnčić

foto by Diya Pokharel on Unsplash