Što znači imati Majmuna ili Pijetla u svojoj BaZi karti?

Barbara Arbanas, Bazi konzultantica

Ovo doba godine pripada sezoni elementa Metala. U Baziju, ovom elementu pripadaju dvije Zemaljske grane ili dvije životinje, a to su Majmun (Metal yang) i Pijetao (Metal yin).

Osobe rođene u kolovozu ili rujnu sigurno će u svojoj karti imati jednu od ove dvije životinje.

Također, osobe rođene 1944., 1956., 1968., 1980., 1992., 2004. ili 2016. u svojoj će karti imati Majmuna, dok će osobe rođene 1945., 1957., 1969., 1981., 1993., 2005. ili 2017. u svojoj karti sigurno imati Pijetla.

Što znači imati Majmuna ili Pijetla u svojoj BaZi karti?

Majmun u BaZi karti može ukazivati na osobu oštrog uma, koja je vrlo prilagodljiva i ima urođenu sposobnost pronalaženja rješenja za složene probleme. Kada je netko rođen u godini Majmuna, vršnjaci tada tu osobu obično vide kao duhovitu, domišljatu i živahnu, a ako je rođena u mjesecu Majmuna (kolovoz), to ukazuje na inovativnu i prilagodljivu osobu koja brzo shvaća nove ideje u svom radnom okruženju.

Pijetao u BaZi karti često ukazuje na osobu koju karakterizira oštra pamet, jasna komunikacija i sklonost urednosti. Pijetlovi su obično pažljivi, analitični i imaju oštro oko za detalje. Kada je netko rođen u godini Pijetla, vanjski svijet ovu osobu može vidjeti kao preciznu, jasnu i samouvjerenu dok osoba rođena u mjesecu Pijetla (rujan), može briljirati u ulogama koje zahtijevaju detaljno planiranje, preciznost i jasnu artikulaciju, osobito kad je riječ o poslu i karijeri.

Element Metala je, u odnosu na zdravlje, povezan s plućima pa je jesen razdoblje u kojem je ovom organu potrebna pažnja i njega. A, s obzirom da Majmun i Pijetao pripadaju ovom istom elementu, kod osoba s ovim Zemaljskim granama ta će njega biti posebno važna.

Facebook: Barbara Bazi