Astrološka prognoza Dunje Fućak od 25. 8. do 1. 9.

Piše Dunja Fućak, astrologinja

Trigon Venere i Urana djeluje do 30. 8. Aspekt pomaže da se na stvari gleda drukčije. Plodno vrijeme za dizajn svih smjerova, za preuređenje u kući ili uredu. Kreativnost raste, mogu se smisliti zanimljiva rješenja.

Prijatelji mogu pomoći u poteškoćama. U ovom trenutku moguće je pronaći nekonvencionalan pristup poslovanju, koji će pojednostaviti rješavanje rutinskih zadataka, elegantan izlaz iz starog problema ili financijskih poteškoća.

Poslovni odnosi mogu prerasti u prijateljstva, a prijateljstva u romansu. Ovo je vrijeme da se oslobodite rituala u odnosima koji su postali rutina, da jedno drugom date više slobode, ako se ukaže potreba. Mogući su online i offline poslovni i romantični spojevi. No, više šanse imat će oni koji krenu nakon 28. kolovoza.

Mogućnost trovanja

Venera u opoziciji s Neptunom osjeća se do 30. kolovoza. Dan egzaktnog aspekta poklapa se s danom kad Merkur završava svoju retrogradnost. Oba astrodogađaja događaju se kasno navečer, podudarajući se ne samo vremenski, već i karakterno.

Stacionaranost Merkura slična je utjecaju Neptuna – ista zamućena pažnja i zamagljivanje perspektive. Tako je 28. kolovoza vrijeme dvostruke neizvjesnosti. Aspekt Venere s Neptunom pojačava sanjarenje, maštovitost, potiče kreativni potencijal, ali zbunjujeće osjećaje i daje želju za nedostižnim, može izazvati čežnju. I smanjuje praktičnost.

Moguće zabune u financijama, nepošteni partneri, zablude o perspektivnosti i realnosti ideja i projekata. Čuvajte se sumnjivih poslova, financijskih prijevara, kao i spletki, obmana i prijevara.

Mogu se pojaviti zablude iz prošlosti u vezi s odnosima, pogrešne financijske procjene. A ako je tako, obratite pozornost na ove “signale”, uzmite u obzir iskustvo i izvucite zaključke kako se slične pogreške ne bi ponavljale u budućnosti.

Ovo je romantičan aspekt, može donijeti poznanstva, nove ljubavi, ali u novim vezama moguća je prevara ili samozavaravanje. Osim toga, čimbenici koji su sada nepoznati otkrit će se kasnije, što neće dopustiti da veza postane pouzdana i dugotrajna. U tom razdoblju moguća je neželjena trudnoća. Pazite da ne izgubite glavu u najnepovoljnijem trenutku i da kasnije ne požalite. Ovih dana treba biti oprezan pri uporabi i doziranju lijekova, treba izbjegavati proizvode kojima je istekao rok trajanja i nekvalitetne proizvode jer postoji velika vjerojatnost trovanja, a zlouporaba alkohola može dovesti do ozbiljnih problema.

Venera trigon Pluton

Venera u trigonu s Plutonom osjeća se do 1. rujna. Energije aspekta pridonose uvidu u poslovne i financijske stvari, što je  vrlo korisno jer Merkur je krenuo direktno. Postojat će sklonost istraživanja, proučavanja uzroka, vraćanja na događaje iz prošlosti kao ishodišta onoga što se sada događa. Ispravni zaključci iz ove analize omogućit će vam da izbjegnete slične pogreške u budućnosti.

Kontroverzno pitanje vezano za zajedničke financije u partnerstvu ili suradnji, vjerojatna dobit od ranije započetih projekata, može se riješiti. Ovaj aspekt, uz prethodni, potiče romantično raspoloženje, žestinu osjećaja, što je dobro za bliske i skladne odnose, no u poslovnom odnosu može doći do emocionalnog “pregrijavanja”. Stoga je u pregovorima važno ne samo razmišljati o tome što reći, već i kontrolirati stupanj emocionalnosti. Povoljno vrijeme za jačanje poslovnih i ljubavnih veza. Ovo je produktivno vrijeme za ljude kreativnih profesija.

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.