Uran kreće retrogradno

Uran se  okreće retrogradno na 27 stupnjeva Bika. Tijekom ovog ciklusa želja za promjenama u našim životima može se okrenuti prema unutra dok dolazimo u dodir s onim što nas možda koči da živimo spontanije i autentičnije.

Možda smo manje otvoreno buntovni i skloniji slijediti pravila dok je Uran retrogradan. Međutim, kako se pomak događa ovaj tjedan, energija Urana je izazovnija i možemo doživjeti određenu napetost dok se ne priviknemo na promjenu smjera.

Retrogradni Uran često donosi neočekivane promjene i traži od nas da se prilagodimo novim uvjetima. Uran je retrogradan jednom godišnje, a taj period traje oko pet mjeseci. U 2024. godini retrogradan je od kraja kolovoza do 30. siječnja 2025. godine.

Kada Uran postane retrogradan, to često donosi vrijeme introspekcije, promišljanja o promjenama koje su se već dogodile ili koje želimo napraviti, i može nas potaknuti na oslobađanje od starih obrazaca ili ograničenja. Retrogradni Uran nas potiče na osobne promjene i preispitivanje vlastitih stavova o slobodi i individualnosti.

foto by by Leo from Pixabay

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.