Energetska prognoza od 2. do 16. rujna

Piše Gordana Brnčić, energoterapeut

Iako ljetne temperature ne posustaju, energije nas uvode u vrlo radnu jesen. I to kakvu jesen! Čeka nas jako puno posla. I izvana i iznutra. Za sve ono što nam se otkrivalo tijekom ove godine da treba promjenu, sve ono što želimo još osvijestiti u dubinama naše podsvijesti što bi trebalo mijenjati i sve ono što smo svjesno odlučili mijenjati… vrijeme je. Vrijeme je za zadnja čišćenja i akciju. I to ne bilo kakvu akciju.

Sve što odlučimo i postignemo sada direktno će se reflektirati na 2025. godinu. Pa zamislimo ovaj period između mladog Mjeseca u Djevici 3. 9. i vrlo energetski jake pomrčine mjeseca u Ribama 17. 9. kao mini verziju 2025. godine. Energije nas sada potiču na realizaciju iz stanja duboke uzemljenosti ili, kako bi se laički reklo, budimo čvrsto na zemlji i ostvarujmo rezultate. Um neka nam sada služi za konkretnu strategiju, planiranja, izradu hodograma i korake k ostvarenju naših ciljeva. Mjesta za strahove, nevoljkost i neodlučnost sada nema.

Teme ovog perioda bit će:

RETROSPEKCIJA PROŠLOSTI

Ovu retrospekciju ne činimo da bi evocirali emotivne reakcije. One su nam sada, a i inače ako su negativne, samo teret. Sada se traži od nas da hladne glave detektiramo sve ono što nam ne odgovara, a nismo još osvijestili. Naša su nam prošla iskustva najbolji učitelji.

Prisjetimo se svih onih mentalnih obrazaca poput nesigurnosti, pomanjkanja ljubavi prema sebi, lijenosti, nedosljednosti u svakodnevnom duhovnom, energetskom i fizičkom radu na sebi.

Otvara nam se mogućnost konkretnog stvaranja nove verzije sebe koja će u praktičnom smislu funkcionirati i cijelu 2025. godinu. Dakle, nemojmo ovo olako shvatiti jer rad koji sada učinimo ili ne učinimo imat će dalekosežne posljedice u našoj budućnosti.

Prisjetimo se prošlosti, detektirajmo naše probleme i krenimo ih konkretnom akcijom mijenjati. Nije vrijeme za ikakva odgađanja. Postavimo sada i realne osobne granice, postavimo konkretnu strukturu za ono što želimo postati i počnimo s prvim koracima u tom smjeru.

FIZIČKO TIJELO

Energija nas sada potiče da odrađujemo do kraja sve naše obaveze, da činimo konkretne korake prema ciljevima i da budemo produktivni. To ne samo da će pojačavati naše uzemljenje nego nam dati i toliko željeni osjećaj da kontroliramo vlastiti život i sudbinu.

Kako je ovo energija koja prije svega utiče na naše fizičko tijelo, a preko njega i na sva ostala tijela, uočavajmo sada sve poruke, uvide i sinkronicitete koji će nam ukazivati na ono što nam tijelo treba i jesmo li ga zapustili. Bilo koji oblik tjelovježbe, bilo koja terapijska tehnika za tijelo i energetski rad na 1. čakri sada su must do.

Moguće su različite senzacije u nogama. Od bolova u zglobovima, oticanja nogu ili sitnih problema sa venama. Mogući su problemi i s hemeroidima, upalama mjehura, upalama prostate. Ako to nisu tegobe s kojima se inače borimo, bez straha. Svakako se konzultirajmo s liječnikom ako su problemi većih razmjera, ali bii će kraćeg vijeka.

KONTAKT SA SOBOM

Energije nam već duže vrijeme otvaraju naše srčane čakre da bi kroz nju, kroz naše srce, i djelovali. Ali naše nam srce ne diktira samo način kako se odnosimo prema sebi i drugima. Ono nam je i vodič za put naše duše.

Ako se nađemo u bilo kakvoj nedoumici, umirimo se i zapitajmo sami sebe -“Ako učinim ovo,  je li to dobro za mene?” Osluhnimo onda osjećaje u tijelu ili čak i fizičku posturu tijela koje će tada zauzeti. Nemojmo sumnjati u mudrost vlastitog tijela i njegovu povezanost s našom dušom. Što više i češće budemo u tom našem unutarnjem dijalogu, to će i drugi naši duhovni talenti izlaziti van na površinu da nam posluže u daljnjem napretku.

Samo odbacimo sada sumnje i vjerujmo u opipljive fizičke manifestacije ma koliko nam zvučale pomalo ludo. Obratimo pažnu sada i na naše odnose. Pogotovo one najbliskije jer preko njih ćemo dobivati okidače zbog kojih ćemo se morati vraćati sebi i svom unutarnjem dijalogu.

Uživajte u stvaranju novih verzija sebe ❤️

foto by cottonbro studio


Facebook: EASY by Gordana Brnčić