Ne donosite važne odluke prije pomrčine Sunca

Piše Dunja Fućak, astrologinja

Početak rujna je i vrijeme za pripremu na nove početke. Međutim, novi planovi trebaju biti prilagođeni uzimajući u obzir događaje i promjene koje su se zbile prošlog mjeseca zbog retrogradnog Merkura. Također, ovo je vrijeme za dovršavanje ili preispitivanje stvari koje možda nisu obećavajuće. Sada je ključno obratiti pažnju na one koji ovise o nama, uključujući podređene, članove obitelji i kućne ljubimce. Ujedno je i vrijeme da se posvetimo svom zdravlju i uskladimo način života s ritmovima i potrebama svog organizma.

Od 5 do 15. rujna je vrijeme za početnike koji su dobro pripremljeni, budući da će ovo razdoblje donijeti neke mogućnosti. No, trebate biti spremni na prilagodbu planova u slučaju prepreka koje usporavaju tijek događaja ili pomiču rokove, kao i kada oni na koje ste računali ne pružaju očekivanu poslovnu podršku. Također, nove neobjašnjene okolnosti mogu se pojaviti, pa je važno djelovati u skladu s njima. Najproduktivniji dani za važne poslove, rasprave i rješavanje problema su od 12. do 15. rujna. 

U srijedu, 11. rujna, prva četvrtina Mjeseca bit će na 19 stupnjeva Strijelca. Od 10. do 11. rujna, Mjesec će završiti situaciju križa do T- kvadrata u promjenjivim znakovima, što će jasno pokazati potencijal i nedostatke tema i situacija koje će se manifestirati do pomrčine Mjeseca 18. rujna. Moguća su neslaganja, napetosti u poslovima i sukobi. Ono što se događa sada može ukazivati na potrebne prilagodbe kako bi se smanjile komplikacije u poslovima i odnosima tijekom pomrčine Mjeseca. Izbjegavajte sukobe s nadređenima i dužnosnicima, ispunjavajte svoje obveze i pridržavajte se pravila. Također, budite oprezni na putovanjima.

Od 16. do 21. rujna, u danima blizu pomrčine Mjeseca 18. rujna, budite koncentrirani na događaje. Ovaj put može rasvijetliti situacije, teme i sfere života u kojima su uzroci problema skriveni iza tajni ili iluzija. Situacije ovog razdoblja mogu utjecati na okolnosti kraja rujna i početka listopada, tijekom pomrčine Sunca 2. listopada. Stoga, bolje je ne donositi odluke koje će značajno promijeniti vaš život do listopadske pomrčine. 

Sada je vrijeme za promociju već započetih projekata i pripremu novih.

Lunarna eklipsa u Ribama

U 03.34., 18. rujna pomrčina Mjeseca bit će na 25°41′ u Ribama, u konjunkciji s Neptunom, dok će Merkur biti u opoziciji sa Saturnom. Ovo je vrijeme da kroz prevladavanje strahova i sumnje u sebe shvatimo pravo stanje stvari i prihvatimo stvarnost kakva jest. Pitanja tjelesnog i psihičkog zdravlja, posla i svakodnevnih obaveza mogu doći u prvi plan. Ovo vrijeme može pomoći u shvaćanju uzroka problema u poslu i odnosima te u oslobađanju od onoga što nas opterećuje. Situacije ovog razdoblja mogu biti povezane s potrebom pronalaska ravnoteže između suosjećanja i slobode, te razumijevanjem granica mišljenja.

Pazite da se ne upustite u prijevare i izbjegavajte sumnjive ponude. Mogući su problemi na poslu, zabune ili spletke. Prethodno započeti poslovi ili projekti mogli bi doći kraju, a mogući su stresni trenuci u odnosima s autoritativnim osobama ili starijim članovima obitelji. U danima oko pomrčine, neočekivane okolnosti mogu izazvati nervozu i nestabilnost u poslovnim ili obiteljskim odnosima. 

Čuvajte odnose koji su vam važni, pažljivo birajte riječi i izbjegavajte ishitrene odluke.

Od 22. do 30. rujna slijedi produktivno razdoblje ako se pridržavate preporuka. Dobro je vrijeme za realizaciju planova, reformi, obrazovanja i rješavanje zadataka u mnogim područjima. No, kako se bližimo kraju rujna i solarnoj eklipsi 2. listopada, važno je ne odgađati važne početke za kraj mjeseca. Bolje je završiti ih do 27. rujna, a još bolje – nakon listopadske eklipse.

Photo by Andrea Piacquadio


Facebook:  Astrologija Dunja Fućak

Instagram: Astrologijaonline

Web: Astrologijaonline.com

YouTube: @e-astrology

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.