Kako djeluje ova pomrčina Mjeseca u znaku Riba

U srijedu, 18. rujna, u 3.34 minute događa se pomrčina Mjeseca na 25°41′ u znaku Riba, u bliskoj konjunkciji s Neptunom. U isto vrijeme, Merkur će biti u opoziciji sa Saturnom. Ovo je vrijeme kada ćemo se suočiti s vlastitim strahovima i sumnjama kako bismo shvatili stvarno stanje stvari i prihvatili stvarnost onakvu kakva jest. Pitanja tjelesnog i psihičkog zdravlja, posla, svakodnevnih obaveza, poslušnosti i brige za druge, te borba s vlastitim slabostima bit će u prvom planu. Ova pomrčina također naglašava potrebu za odvajanjem zamišljenog od stvarnog.

Tijekom ovog razdoblja, važno je da se usredotočimo na razjašnjavanje uzroka problema u poslovnom i osobnom životu te se riješimo onoga što nas opterećuje. Situacije mogu ukazivati na potrebu pronalaska ravnoteže između suosjećanja i spremnosti na pomoć s jedne strane, te slobode i neovisnosti s druge strane. Također, bit će važno razumjeti granice mišljenja i prepoznati kako stereotipi mogu ograničiti našu sposobnost razumijevanja problema i zadataka.

Događaji vezani uz ovu pomrčinu mogli su se početi odvijati još od kraja kolovoza. Budite oprezni i izbjegavajte prijevare. Ispunite svoje dužnosti i klonite se sumnjivih ponuda. Mogući su problemi na poslu, zabune ili spletke, a prethodno započeti poslovi ili projekti mogli bi doći do završetka. Stresne situacije u odnosima s autoritativnim osobama ili starijim članovima obitelji su također vjerojatne.

U danima blizu pomrčine, neočekivane okolnosti mogu izazvati nervozu. Nestabilni poslovni ili obiteljski odnosi mogli bi biti na rubu raspada, stoga čuvajte odnose koji su vam dragi. Važno je dobro promisliti prije nego izgovorite riječi i ne donositi ishitrene odluke. Pomrčina Mjeseca u Ribama budi nas da razmislimo o našem duhovnom i emocionalnom zdravlju. Ključ ravnoteže leži u prepoznavanju i izražavanju naših duhovnih potreba uz održavanje reda u svakodnevnom životu.

Ova pomrčina je prva u nizu koje će padati duž osi Djevica-Ribe, a taj niz će trajati do veljače 2027. Ova lunarna pomrčina može poslužiti kao početni poticaj za poboljšanja u područjima života koja pripadaju Djevici i Ribama u našim natalnim kartama. Osjećaj nezadovoljstva može se povećati, potičući nas na promjene i prilagodbe koje će nam pomoći da pronađemo bolju ravnotežu u životu.

Kako će djelovati na vas? Pročitajte tumačenje za znak i podznak. Interpretacije su često točnije za onaj znak u kojem se nalazi vaš podznak.

Ovan

Dok rujanske teme uključuju snažan fokus na trud, rad i dužnosti, pomrčina punog Mjeseca služi kao blagi podsjetnik da usporite ako ste se previše opterećivali. Vrijeme je da pronađete ravnotežu. Osjećaji o problemima iz prošlosti postaju nepobitni ili se otkriva prethodno skrivena ili tajna stvar. Možete prigrliti ili otpustiti situaciju, vezu ili snažan osjećaj umjesto da ostanete po strani. Ova pomrčina uvjerava vas da je ravnoteža ključna i da je u redu napraviti korak unatrag i ponovno procijeniti.

Ova pomrčina Mjeseca prva je u nizu pomrčina koje vas izazivaju da ispravite ravnotežu rada i odmora u nadolazećim godinama (ovaj niz traje do veljače 2027.). Može označiti prekretnicu vezanu uz posao ili zdravlje. Možete postati aktivno svjesni potrebe da odvojite vrijeme za oporavak, uravnotežujući pažnju na svoje fizičko zdravlje s brigom za svoje emocionalno zdravlje. To također može biti vrijeme velikih predosjećaja i intenzivne svijesti o situacijama koje vam više ne odgovaraju i koje morate promijeniti u budućnosti.

Međutim, nije vrijeme za donošenje opsežnih odluka. Umjesto toga, ovo je vrijeme da prepoznate svoje osjećaje, instinkte i predosjećaje, a zatim postupno pustite da se plan za rješavanje stvari razvije. Istina, uvijek postoje neke informacije koje nedostaju oko pomrčine i potrebno je vrijeme da se dođe do dobro zaokružene točke.

Bik

Pomrčina Mjeseca donosi novu temu u vašem životu jer je prva u nizu pomrčina koje će uzdrmati vašu ljubavnu i prijateljsku os do veljače 2027. Vidjet ćete svoja prijateljstva, veze i ciljeve za sreću u posve novom svjetlu. Postupno ćete se buditi u potrebi za srodnim dušama, većom uključenošću s prijateljima ili zajednicom i samoizražavanjem kroz kreativne medije.

Ova pomrčina ima način da istakne područja vašeg života koja su postala nefunkcionalna ili nezadovoljavajuća. Vašu pozornost privlače ekscesi u pogledu resursa (uključujući novac) i kako se sukobljavaju s osobnim užitkom, romantičnim pothvatom ili ispunjavanjem vaših želja. Uravnotežena pažnja na praktične stvari sada donosi nagrade kasnije! Međutim, natjecateljski ili frustrirani osjećaji mogu vas izazvati da napravite značajne promjene i poboljšanja.

Može doći do iznenadne povezanosti s drugima ili možda do problema s prijateljstvom. Vrijeme je otkrića, otkrivanja i važnih uvida. Ipak, vrijeme je veličanja jednog životnog područja nauštrb drugog, a objektivnost još nije kod vas, stoga ne žurite sa svojim osjećajima.

Ovaj niz pomrčina također vas izaziva da uravnotežite svoju pažnju na osobni život s vanjskim obavezama. Ako ste previše pažnje posvetili ljubavnoj vezi do te mjere da su prijateljstva, na primjer, patila, počet ćete uviđati potrebu za promjenama.

Blizanac

Pun Mjesec osvjetljava otkrića o vašoj karijeri ili općem životnom putu. Otkrića koja sada napravite mogu biti emocionalno nabijena. Možda čak otkrijete ili se probudite za posao ili put iz snova koji vas motivira u novom smjeru, izazivajući novi val uzbuđenja i motivacije u vašem profesionalnom životu.

Ovaj puni Mjesec je lunarna pomrčina i prvi je od mnogih kozmičkih poticaja (do veljače 2027.) prema boljoj ravnoteži između vašeg doma i poslovnog života, profesionalnog i osobnog života, pažnje na izvedbu i pažnje na tišinu. Ova pomrčina može osvijetliti stvar vezanu uz vašu karijeru ili veliki životni cilj, iako također privremeno skriva ili umanjuje značaj nekih informacija. Slušajte svoje osjećaje, ali pričekajte s prosuđivanjem.

Možda ćete biti u poziciji pokazati svoju profesionalnu i odgovornu stranu ili će možda doći do otkrića o vašim odgovornostima. Pripazite na ispade ili ishitrene reakcije, jer sada mogu biti javniji i utjecajniji nego što možete zamisliti. Emocije rastu oko svake pomrčine Mjeseca, a ova je komplicirana izazovnim aspektom s Jupiterom u vašem znaku, koji može potaknuti preuranjene radnje ili pretjerano ponašanje. Međutim, vaši snovi, predosjećaji i intuicija mogu vam pomoći da riješite svoje osjećaje.

Rak

Pomrčina Mjeseca moćna je za promjenu vašeg pogleda na svijet, utječe na vaše izbore, odluke i put naprijed. Napetost je vjerojatna, ali motivirajuća. Ova pomrčina uzburkava vaša osjetila. Zakopani osjećaji i želje sada mogu isplivati na moćne načine. Može osvijetliti stvar duha, avanturu, učenje ili ostvarenje projekta. Ako ste ignorirali svoje potrebe za širenjem uma, okolnosti sada teže forsirati problem. Ideja s kojom ste se igrali mogla bi procvjetati.

Iako biste se u ovom trenutku mogli osjećati preopterećeni onim što trebate naučiti, učiniti ili razumjeti, nezadovoljstvo vas sada može potaknuti na značajna poboljšanja. Uzmite si vremena da obradite i probavite te stvari jer iako su neke stvari uvećane, druge su skrivene ili umanjene, i može trebati vremena da se dođe do uravnotežene perspektive. Komplicirani osjećaji mogu brzo isplivati na površinu, ali iako mogu biti zbunjujući, pokušajte se s njima nositi u svoje vrijeme. Izbjegavajte impulzivnu komunikaciju ili poteze. Pokušajte ne poduzimati nove projekte na temelju trenutne pretjerane inspiracije, jer možda nećete imati dovoljno vremena ili energije da ih dovršite kasnije.

Iako biste se u ovom trenutku mogli osjećati preopterećeni onim što trebate naučiti, učiniti ili razumjeti, nezadovoljstvo vas sada može potaknuti na značajna poboljšanja. Sada može dominirati vaš poriv da istinski živite i doživljavate stvari umjesto da prolazite kroz pokrete. Ova pomrčina uvodi novu temu u vaš život koja će vas pratiti do 2027.! Radi se o komunikaciji, prijevozu, dolasku kamo želite i istraživanju ideja i uvjerenja.

Lav

Pomrčina Mjeseca moćna je za oslobađanje nečega vezanog uz intimne ili financijske stvari. Dug koji imate ili dolazi do vas može zahtijevati pažnju ili bi se sada mogao pojaviti događaj koji vas stavlja u poziciju da branite i poštujete svoju vrijednost. Ova lunacija vas budi na pitanja vezana uz dijeljenje, davanje i uzimanje, dinamiku moći, vlasništvo, intimnost i financije. Može doći do razotkrivanja financijske i emocionalne potpore ili ovisnosti.

Svakako, možda imate posla s prenapuhanim osjećajima o osobi, vezi ili situaciji u vrijeme ove pomrčine. Ove će teme zasigurno biti velike za vas do 2027., a epifanije ili nezadovoljstvo koje sada doživljavate mogu pokrenuti promjene u tom smjeru.

Raditi stvari strpljivo i postupno najbolje je. Dok je prošli mjesec bio za nove ideje, rujan je za konkretiziranje praktičnih detalja. Općenito je dobro vrijeme za otkrivanje načina za jačanje osjećaja ugode ili sigurnosti. Također je solidno za poduzetne ideje. Želite se osloniti na sebe.

Djevica

Pun Mjesec u ovo doba godine uvijek je povezan s bliskim odnosima. To može biti vrijeme da se pomirite sa svojim osjećajima prema nekome ili da prepoznate potrebe koje ste previdjeli ili zanemarili. Ove godine događa se 18.9. i radi se o pomrčini Mjeseca, koja je najsnažnija. Moguće su neke partnerske drame, poput nesporazuma ili sukoba. Slušajte svoje osjećaje, ali nemojte donositi odluke dok ste rastreseni – pričekajte.

Ova pomrčina je prva od nekoliko koje će izravno utjecati na vaš znak u sljedeće dvije i pol godine! Budući da ova serija potiče na istraživanje partnerstva i neovisnosti u vašem životu, otkrića do kojih ćete doći vjerojatno će biti vrlo značajna. Ako se osjećaji nezadovoljstva trenutno pojačaju, oni će vas motivirati da napravite poboljšanja. Partnerstva se mijenjaju, a ovo je vrijeme kada vaše potrebe za drugima postaju očitije.

Tijekom ovog niza pomrčina, koji traje do ožujka 2027., dok istražujete svoje potrebe za odnosom i neovisnošću, mogli biste otkriti da se te potrebe ponekad doimaju sukobljenima – čak se mogu osjećati sukobljene jedna protiv druge. Međutim, cilj je pronaći ravnotežu koja vam omogućuje održavanje zdravih odnosa, a istovremeno poštuje vašu neovisnost. Čini se da događaji i osjećaji koji se događaju ovog mjeseca pokreću loptu na ovom putu samootkrivanja i ravnoteže.

Vaga

Dana 18.9., pomrčina punog Mjeseca je prvi signal da pomrčine prelaze izvan osi vašeg znaka. Ovo započinje novi set koji sigurno može povući malo nezadovoljstva, ali je također dobar za motivaciju da učinite poboljšanja. Posao, zdravlje i rutine ili navike sada su u fokusu. Može biti malo strke kako bi vaš život bio u boljem stanju, a koristi od toga su značajne.

Istina, puno ćete raditi na balansiranju rada/odmora i emocionalnog i fizičkog zdravlja u sljedećih nekoliko godina, a spoznaje koje se sada događaju mogu potaknuti ovaj proces.

Uz sve pune Mjesece tražite ravnotežu i kompromise, a za ovaj posebno razmislite o tome što je zdravo za vas, psihički i fizički. Uzmite u obzir i to da se neke stvari umanjuju ili skrivaju kako bi se uveličao drugi dio vašeg života, te je bolje promatrati i uzeti u obzir prije donošenja značajnih odluka. Iako ovo pretjerivanje ima svrhu, znajte da je teško biti objektivan oko pomrčine.

Škorpion

Pomrčina Mjeseca donosi potpuno novu temu u vaš život vezanu uz romansu, kreativnost, djecu ili hobije. Velika prekretnica može se dogoditi u vašem društvenom životu ili s nekim kreativnim projektom. Vrijeme je da odbacite neke svoje inhibicije i poslušate svoje srce, ali najbolje je uzeti vremena prije nego što krenete u akciju. Vaši dublji, zakopani osjećaji prema nekoj osobi, romansi ili projektu mogu narasti poput poplave i promijeniti sve! Također je moguće da otpuštanje nečega napravi prostor za nalet nove kreativnosti. Ipak, iako energija pomrčine može otkriti velike stvari o jednom području vašeg života, neke su stvari umanjene i skrivene, a objektivnost još nije s vama. Uzmite si vremena.

Strijelac

Pomrčina Mjeseca pobuđuje osjećaje o vašim životnim uvjetima ili aranžmanima, osobnom životu, emocionalnom svijetu, domu ili obitelji. Pronalaženje bolje ravnoteže između vašeg profesionalnog i osobnog života nova je tema u vašem životu do ožujka 2027., a ova pomrčina može pokrenuti stvari.

Mogu postojati kućni popravci, selidbe, obiteljska drama, promjena životnih uvjeta ili jednostavno potreba za boljim upravljanjem i uživanjem u domaćem svijetu. Ovo je vrijeme kada je odvajanje od starih, zastarjelih stavova posebno korisno. Ova pomrčina može značiti prepoznavanje vaše potrebe za obitelji, ili je to poziv na akciju jer vašem osobnom životu treba malo pažnje.

Jarac

Pomrčina Mjeseca donosi iznenadnu svijest o potrebi da se bolje brinete o svojim svakodnevnim poslovima. Mogu postojati rokovi i stvarnost papirologije ili zadataka koje treba riješiti sada. Mogli biste doživjeti određenu napetost jer se vaša potreba za poboljšanjem svakodnevnih poslova natječe s potrebom za prekidom rutine. Pokušajte uravnotežiti logiku i emocije. Budite čvrsti i iskreni prema sebi u odnosima s drugima, ali izbjegavajte ishitrene riječi i poteze. Projekt pisanja ili učenja može doći do prekretnice, a publicitet ili promocija mogu igrati značajnu ulogu u vašem životu ili stres zbog nadolazećeg roka.

Ova pomrčina uzburkava vaša osjetila i može dovesti do otkrića. Pokušajte ne biti prenagli s pokretima i komunikacijom. Što god da se razvije pod ovim punim Mjesecom, to će vas gurnuti naprijed, čak i ako se u početku čini da vas usporava. Pripazite na obradu previše informacija ili na senzorno preopterećenje – budite diskriminatorni s onim što uzimate. Sada ne znate cijelu priču budući da ova pomrčina umanjuje značaj jednog područja života da bi povećala drugo.

Vodenjak

Oko pomrčine Mjeseca moguć je vrtlog aktivnosti oko novčanih pitanja. Možete osjetiti poticaj da otpustite prošlost, jer može postojati neko unutarnje žaljenje zbog toga kako ste se nosili sa situacijama i možda neki strah da će vas to opet progoniti.

Ovo je izvrsno razdoblje za preispitivanje vaših financija, ali uzmite si vremena kada donosite važne odluke. Ova pomrčina označava prekretnicu u vezi s vašim novcem, vrijednostima, dragocjenostima, resursima i talentima – drugim riječima, vašim najvećim imetkom, materijalnim ili drugim. Sada su moguća otkrića ili značajno otkriće o vašoj imovini ili poslu zahtijeva malo pažnje.

Ovo je prva pomrčina u nizu koja utječe na vaš novac i os dijeljenja do ožujka 2027.! Nemir ili nezadovoljstvo koji se sada dižu mogu pokrenuti stvari za bitne promjene u načinu na koji zarađujete, trošite i dijelite svoj novac, talente ili druge resurse. Vaš stav prema novcu, osobnim stvarima, dragocjenostima i prihodima promijenit će se u godinama koje dolaze.

Riba

Uz pomrčinu Mjeseca u vašem znaku, prepoznajete jake osjećaje o nekom pitanju, što vas može uputiti na novi put. Dolazite do nevjerojatnih otkrića o svom životnom planu, dobrobiti i stavu/pregledu.

Ova lunacija označava početak niza pomrčina koje će trajati do 2027. Tijekom ovog razdoblja istraživat ćete pitanja neovisnosti i međuovisnosti. Emocije, osjećaji i otkrića sada su ključni za pokretanje stvari. Čak i uz unutarnja proturječja koja su sada vjerojatna, ovo je vrijeme za prepoznavanje potrebe za pozitivnom promjenom. Imajući na umu da iznenadni porivi i želje mogu biti više povezani s unutarnjim nemirima nego emocionalnom istinom, ima smisla odvojiti više vremena za donošenje zaključaka. Čak i uz unutarnja proturječja koja su sada vjerojatna, ovo je vrijeme za prepoznavanje potrebe za pozitivnom promjenom.

foto Photo by Ramesh Chaudhary

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.