Na radost odraslih (i djece) Stilus objavljuje novu Norburyjevu knjigu!

Malo koja knjiga može tako razveseliti odraslo biće kao što mogu one pisca i likovnog umjetnika James Norburyja. Taj osjećaj kad nam se u rukama našla ilustrirana pustolovina Velikog Pande i Sićušnog Zmaja, može se mjeriti s onim iskrenim dječjim oduševljenjem novom prelijepom slikovnicom. Bio je to najbolji poklon koji si mogao darivati ili primiti te godine.

Veliki Panda i Sićušni Zmaj nadahnuli su čitatelje diljem svijeta svojom porukom dobrote, nade i ustrajnosti. „Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja“ bilo je drugo  poglavlje priče o prijateljstvu i otkrivanju svijeta, namijenjeno čitateljima svih dobnih skupina. Ohoho, počeli smo raditi kolekciju! Posebna polica za Norburyja!

Potom smo upoznali Mačka koji je poučavao zen , sasvim posebnog mačku u izuzetnoj pustolovini. Dijete u nama iskreno se radovalo.

Nije za čuditi se jer Stilusova izdanja pomno su odabrana, a opet Norbury nam je prisao srcu, toliko da bismo na ovom mjestu mogli upotrijebiti onu uzrečicu – “Božić je ove godine došao ranije”!

Jer, James Norbury, autor omiljenih knjiga o Velikom Pandi i Sićušnom Zmaju, donosi nam novu avanturu u knjizi “Tragom Mjeseca”.

Amaya, izgubljeno štene, luta planinama u potrazi za roditeljima od kojih se razdvojila tijekom strašne oluje. Prvi je put u životu sama. Sve dok ne naiđe na mudrog vuka koji joj spasi život i odluči postati njezin vodič na nezaboravnom putovanju zimskom šumom.

Tijekom dana i noći, dok zajedno putuju, ostarjeli vuk i neiskusno štene naučit će važne lekcije o ljubavi, žrtvi, životu, gubitku, ali i važnosti promjene.

Knjige Jamesa Norburyja inspirirale su čitatelje diljem svijeta. U svojoj četvrtoj knjizi, Tragom Mjeseca, vodi ih u potragu koju će zauvijek pamtiti.

Postoje trenuci u kojima smo učinili sve što možemo. Tada moramo naučiti odmaknuti se i dopustiti svemiru da djeluje u svoj svojoj nedokučivoj čudesnosti…

Knjiga je u pretprodaji po cijeni od 22,41 eura, a isporuka se očekuje 19. rujna.

James Norbury je pisac i likovni umjetnik. Dosad je ilustrirao različite knjige, a zajednička poveznica im je ta da je, kako je istaknuo, u njima stvarao svijet u kojem bi i sam volio živjeti.

Više godina volontirao je u udruzi Samaritanci koja pomaže ljudima koji se bore s usamljenošću, anksioznožću i depresijom. Na priči o Velikom Pandi i Sićušnom Zmaju počeo je raditi kako bi podijelio misli koje su njemu pomogle tijekom najtežeg životnog razdoblja.

„Unio sam cijelo svoje srce u svaki crtež i mislim da zbog toga oni govore ljudima – svaki, baš svaki sadržava komadić moje duše“, napisao je o radovima koji su privukli golemu pozornost.

Knjiga Veliki Panda i Sićušni Zmaj promptno je postala megabestseler, baš kao i Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja, novo poglavlje priče o neobičnim, odanim prijateljima koji su oduševili i nadahnuli čitatelje diljem svijeta svojom porukom dobrote, nade i ustrajnosti. James Norbury živi u Swanseaju sa suprugom Ruth.