Energetska prognoza od 17. 9. do 1. 10.

Piše Gordana Brnčić, energoterapeut

Ovaj nam period započinje s djelomičnom pomrčinom super Mjeseca u Ribama. Kako je ova pomrčina dio jednog cijelog ciklusa pomrčina koje nam sada slijede, možemo reći da je ovaj energetski ciklus i pomalo sudbinski jer svaka pomrčina označava kraj nekog ciklusa i početak nekog novog. Ili čak više njih. Pa obratimo pažnju sada na ovaj period, pogotovo svi mi kojima je sudbinski preokret izlazio u individualnim prognozama.

Kako su Ribe posljednji znak zodijaka i simbol su završnih koraka prije početka novog astrološkog ciklusa. a znak su i elementa vode, takva nam je sada i energija. Energija elementa vode ima veze s našim emocijama. Poznato nam je svima kako emocije utiču psihosomatski na naše tijelo. Kao i da samo u zdravom tijelu boravi naš zdravi duh. Ovo je dakle period u kojem energija djeluje na tijelo, duh i um. Zato neke promjene mogu za mnoge biti sudbinske. Iskoristimo ovu pomrčinu Mjeseca za otpuštanje svega što nas koči. Pogotovo emocija.

Ako ste primijetili već sada da se događaju neka emocionalna čišćenja, neki sinkroniciteti, pojavljivanje vode u snovima ili meditacijama, to je zato jer se energija pomrčine osjeća i 15-ak dana ranije i ukazuje na promjene koje će se odvijati u nama idućih 6 mjeseci.

Teme ovog perioda bit će:

ZDRAVLJE

Ovaj će period energija utjecati na unapređivanje našeg zdravlja. Pa će i naše zanimanje za njega postati veće. Da bismo dozvolili energiji što veću djelotvornost moramo joj olakšati pristup. I zato je sada detoks tijela iznimno bitan. Kako imamo naglašeni element vode u energiji, preporučaju se vodeni postovi, detoks čajevima, sokovima i sl. i općenito povećanim unosom tekućine u tijelo. Poželjan je sada ciljani detoks našeg crijevnog mikrobioma, krvi i limfe. Mnogi od nas, iako su popustile vrućine, imat će veću potrebu za tuširanjem ili kupanjem u kadi zbog energetskog detoksa ako smo okruženi teškim energijama.

Tražit će se od nas i bolje energetsko povezivanje s vibracijom Zemlje pa iskoristimo svaku priliku za boravak u prirodi, jedimo zdravo, prirodno i sezonski i pokušajmo što više s buđenjem i spavanjem/umirivanjem se uskladiti s izlaskom i zalaskom sunca.
Bitan nam je sada i emocionalni detoks jer mogli bi ovaj period biti osjetljiviji, napetiji i skloni emocionalnim oscilacijama. Naročito ako imamo u sebi još uvijek aktivne stare emocionalne rane. Osvijestimo ih i otpuštajmo dok smo npr. u prirodi ili doma u kadi. Dozvolimo konačno tim emocijama da odu i zatvorimo taj ciklus.

Na duhovnoj će razini izlaziti van one emocije i rane koje nisu samo naše osobne već generacijske i koje se prenose s koljena na koljeno i uvjetuju nam život i emocije koje imamo prema svijetu i ljudima općenito. To su vrlo duboke i nama često nesvjesne rane koje trebaju otpuštanje i zatvaranje. Izlazit će nam van kroz snove, meditacije, ili kroz emocije koje će se javljati kada, motivirani ovom energijom, odlučimo spontano obići krajeve, kuće ili zemlje naših predaka.

SIGURNOST

Tema sigurnosti bit će vrlo značajna jer će otkrivati naše skrivene strahove i situacije kada se ne osjećamo sigurno. Traži se sada od nas da ih reprogramiramo. To je faza kada se možemo osjetiti više izloženima i ranjivijima. Nije ugodna ali samo nas neugoda može motivirati da se suočimo sa svojim strahovima jer hrabrost tj. reprogramiranje nalazi se uvijek s druge strane straha. U ovom procesu zatražimo pomoć od onih od kojih ju i inače tražimo (Bog, Univerzum, anđeli, duhovni vodiči…) i usmjerimo vlastiti um u pozitivne afirmacije poput ‘Ja sam potpuno sigurna i zaštićena’ čime reprogramiramo strah.

POVEZANOST S IZVOROM

Jačat će sada i povezanost s Bogom ili Univerzumom. Vući će nas meditacija. Jačat će naše svjetlosno tijelo i rasti će nam vibracija. Svojim jačanjem energetsko će tijelo dublje prodirati i u naše fizičko tijelo pa to možemo osjetiti kao razne bolove u tijelu, umor, nesanicu ili naglašenijim meteoropatskim simptomima. Svi ovi simptomi trebali bi biti povremeni i kratko trajati. Ako potraju duže, kozultirajmo se s liječnicima i pomognimo si  prirodnim pripravcima. Ako zatreba slobodno se i meni možete obratiti za energetsku pomoć i potporu.
Povezanost jačamo i s plesom, pjevanjem, igrom, smijehom ili kreativom. Pa uživajte u sebi ❤️

Photo by Zois Fotis


Facebook: EASY by Gordana Brnčić