Pet domaćih odredišta koja oduševljavaju gastro ponudom

Putovanje je prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena, a ima li što bolje od pronalaska odredišta s gastronomskim iskustvima, posebno za 87 % hrvatskih putnika koji kažu da ove godine žele isprobati autohtonu kuhinju. U Hrvatskoj imamo brojne lokacije koje nude iskustva nagrađena Michelinovim zvjezdicama ili iskustva s odličnim preporukama, uz atrakcije koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Booking.com u nastavku dijeli pet domaćih odredišta koja se ističu svojom gastronomskom ponudom.

Rovinj

Rovinj je šarmantan grad čiji posjetitelji mogu uživati u smještajima s vrhunskim sadržajima koje upotpunjuju odlični restorani, od kojih jedan krase čak dvije Michelinove zvjezdice. Osim što ćete odmorom ovdje razveseliti svoje nepce, sigurno ćete uživati u šetnji središtem grada prema crkvi svete Eufemije, kao i u prekrasnim mediteranskim mirisima u zraku. A za one koji dolaze na duži odmor tu je i prilika da upoznaju i druge čari Istre kroz jednodnevnu turu, gdje je kušanje tartufa u pitoresknom srednjovjekovnom Motovunu samo dio iskustva.

Gdje odsjesti: Boutique Residence Arion parovima nudi udobne sobe i smještaj u Rovinju, u kojem gosti mogu uživati u prekrasnom vrtu, a u nekim sobama i terasi s pogledom na more. U restoranu koji se ovdje nalazi gosti će uživati u talijanskoj kuhinji, a dostupna im je i mogućnost najma bicikala.

Dubrovnik

Povijest koja prožima svaki korak Stradunom i pogled na impozantnu Minčetu čine posjet Dubrovniku nezaboravnim iskustvom. Kako bi posjet bio još dojmljiviji, ovaj prekrasan grad krase i brojni restorani s Michelinovim preporukama te ovdje ne nedostaje zadovoljstava za nepce. Kako biste izbjegli gužve, ne zaboravite i da je okolica očaravajuća te posjet Dubrovniku začinite izletom u Konavle, gdje možete uživati u lokalnim vinima.

Gdje odsjesti: Hotel Bellevue Dubrovnik luksuzan je smještaj koji se nalazi se na odličnoj lokaciji na litici iznad zaljeva, a gosti iz soba imaju prekrasan pogled na morsko plavetnilo. Povijesna jezgra Dubrovnika nalazi se na pješačkoj udaljenosti, a gosti se mogu potpuno relaksirati uz spa centar sa saunom i teretanom. Ova lokacija se posebno svidjela parovima te su je ocijenili s 9,6 za svoje putovanje.

Split

Grad pod Marjanom nudi nezaboravno iskustvo, a njegovu povijest možete istražiti kroz šetnju starom gradskom jezgrom, gdje dominira Dioklecijanova palača, dok vrhunska mediteranska gastronomija dodatno obogaćuje doživljaj, s brojnim restoranima koji se mogu pohvaliti Michelinovom preporukom. Gastro iskustvo začinite vođenom turom središtem Splita, tijekom koje ćete posjetiti poznate gradske znamenitosti. A kako biste bili sigurni da će vaš odmor biti iskustvo za pamćenje, prilikom razgledavanja jednog od najpoznatijih splitskog spomenika, dodirnite nožni palac Grgura Ninskog i zaželite želju.

Gdje odsjesti: Dolce Vita Apartments smješteni su u srcu Splita, unutar Dioklecijanove palače u blizini katedrale sv. Duje, na odličnoj lokaciji za uživanje u ljepotama grada. Ove šarmantne sobe s kamenim elementima u interijeru doista su idealne za romantični odmor.

Zagreb

U glavnom i najvećem gradu smjestili su se neki od najpoznatijih hrvatskih chefova i brojni restorani koji će posjetiteljima pružiti vrijedno gastronomsko iskustvo, a među kojima dva imaju i Michelinove zvjezdice. U gradu se nalaze i brojna mjesta gdje se putnici mogu zasladiti uz ukusne deserte u francuskom stilu. Zagreb je i mamac za turiste zbog brojnih događanja i sajmova, stoga je odlična opcija za posjet u svako doba, s poznatim sajmom knjiga u jesen i Festivalom svjetla, koji posjetitelje oduševljava atraktivnim svjetlosnima instalacijama i vizualnim predstavama u rano proljeće. Putnici svakako trebaju planirati i posjet Muzeju iluzija Zagreb u kojem će doživjeti nemoguće jer ondje ništa nije kako se čini, a za koji ulaznice mogu kupiti i unaprijed.

Gdje odsjesti: Brickwall Apartments nudi smještaj na pješačkoj udaljenosti od Trga bana Jelačića, u blizini brojnih mjesta na kojima možete popiti kavu ili čašu vina u obližnjoj Tkalčićevoj ulici. Ovi apartmani vam pružaju sve što vam treba za ugodan boravak, a parovi su posebno oduševljeni ovom lokacijom, te joj daju ocjenu 9,5 za svoja putovanja.

Trogir

Trogir je odličan odabir za sve parove koji žele iskusiti kulturu i povijest, a ona je ovdje doista živa kada se zaputite u šetnju kamenim uličicama središta grada, u kojoj ćete naići na znamenitu katedralu sv. Lovre i kulu Kamerlengo. Stara gradska jezgra nalazi se na otočiću između otoka Čiova i kopna, a središte grada uvršteno je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. I u Trogiru možete posjetiti nekoliko restorana s Michelinovim preporukama te ovo kulturološko iskustvo nadopuniti onim gastronomskim.

Gdje odsjesti: Villa Tonina nalazi se na otoku Čiovu i udaljena je svega nekoliko minuta hoda od plaže, a gostima nudi apartmane u kojima se mogu u potpunosti opustiti na balkonima s pogledom na more. Na raspolaganju im je besplatno parkiralište, a mogu koristiti i roštilj u vrtu. Središte Trogira nalazi se na pješačkoj udaljenosti.

Foto: Booking.com