Mjesec Drvenog psa donosi iznenadne promjene

Barbara Arbanas, Bazi konzultantica

Mjesec Drvenog psa traje od 8. listopada do 6. studenog i donosi energije koje se izravno sudaraju s energijom godine.

S obzirom da je listopad tzv. 7. ubojica godine to označava energiju koja donosi iznenadne događaje: promjene smjera, probleme, pa čak i bol. No, može donijeti i rješenja za mnoga pitanja.

Ove iznenadne promjene utjecat će na veliki broj ljudi, gotovo 70 % stanovništva!

Sudaranje energija Psa (mjesec) i Zmaja (godina) govori o velikim promjenama jer ovo je sudar dviju planina: zemlja puca, kamenje leti na sve strane i nastaje kaos. A kad se prašina ovog utjecaja slegne, mnoge stvari oko nas bit će drugačije i nalazit ćemo se u potpuno drugačijim (životnim) situacijama i okolnostima.

Ako uronimo malo dublje u značaj i vrstu promjena pred nama, otkrivamo da će nova pravila, politika, sustavi odlučivanja i provedbe zakona narušiti trenutačnu stabilnost, postojeći sustav i status quo u kojem smo se našli. A možemo zaključiti i da se javljaju nove sile koje će poremetiti sadašnje ekonomsko stanje.

No, uz novu regulativu dolaze i novi resursi, nova pomoć koja će potaknuti provedbu spomenutih promjena. Kao posljedica svega, pojavit će se dvije skupine ljudi:
jedna skupina borit će se s financijskim problemima i bit će joj teže doći do novaca i vjerojatno će se tijekom ovih promjena donekle povući utješena novim financijskim priljevima (koje će pokušati iskoristiti da poboljša svoj život tj. okrenut će se od financijskih briga ka osobnom rastu) dok će druga skupina biti sklonija preuzimanju rizika i agresivnom djelovanju pa će nove resurse koji se pojave iskoristiti da bi dodatno ojačala svoj položaj. Ovo će ovisiti o tome znaju li osobe iz ove skupine što točno rade. Vješti i iskusni trgovci moći će iskoristiti ovaj mjesec za zaradu i napredovanje dok će oni koji riskiraju i ulijeću „grlom u jagode“ biti u jako nepovoljnoj situaciji zbog svojeg neznanja.

Dakle, vlade država te velike i utjecajne tvrtke stvorit će monetarni priljev u određenim zemljama i tvrtkama. Države bi mogle raznim poticajima i novčanom pomoći pokušati riješiti neke postojeće probleme. Ovo će se događati uglavnom u većim državama u kojima je tržište u zadnje vrijeme zamrlo jer, ako pratimo ekonomska događanja, mnoge izvještavaju da je potrošnja u opadanju, uglavnom zbog problema vezanim uz likvidnost.

Moguće je da će države pribjeći promjeni pristupa u kontroliranju inflacije, no naići će na otpor kod ljudi koji neće odbiti dodatne resurse, ali bi mogli odbiti trošenje istih (zbog straha od novih ekonomskih pogoršanja).

Površinski, sve će djelovati kao potrebna i velikodušna pomoć da bi se svima pomoglo, no u pozadini se kriju drugi, skriveni problemi zbog čega bi ovaj potez mogao ponovno pokrenuti (novu) inflaciju.

Osobe koje u svojim kartama imaju jednu ili više sljedećih Zemaljskih grana trebaju biti na većem oprezu jer će mjesec Psa i događanja koja nosi imati jači utjecaj na njih:

PAS

Psi, sve što se događa, događa se s razlogom i on je dobar za vas, bez obzira prepoznajete li vi to ili ne.
Ovo je mjesec u kojem ćete moći pokazati svoje odlike vođe. Možete krenuti u iskorištavanje prilika koje se nude, no znajte da će to uključivati naporan rad i trud.
Ovaj mjesec čak donosi prilike za rješavanje nekih (velikih) problema s kojima se borite još od početka ove godine. Iskoristite to. Čeka vas donošenje nekih teških i nepopularnih odluka, ali imajte na umu da ne morate uvijek biti dobri prema svima. Usredotočite se na cilj i krećite se prema njemu.
Pobjeda je slađa ako je bitka izazovnija i teža, pa čak i pod cijenu toga da izgubite na popularnosti.

ZMAJ

Zmajevi, pripremite se za nove situacijske prilike! Ovaj mjesec javlja se prilika da se iskažete na sasvim novom polju djelovanja. Mnogi od vas su vjerojatno prestrašeni jer postoji puno nesigurnosti i niste sigurni biste li trebali riskirati i upustiti se u nove stvari o kojima ne znate ništa. Ako vam se taj osjećaj javi i ovaj mjesec, kažite sebi da ništa ne gubite ako malo proučite za vas neistraženo područje.
Ovaj mjesec bi vam se sama od sebe mogla otvoriti nova vrata i pokazati novi put, stoga sve ovisi o vama.
Prvi korak ka uspjehu uvijek je prepun sumnji, straha i nesigurnosti, a da bismo istražili i primili ono što doista zaslužujemo, potrebno je malo hrabrosti.

PIJETAO

I za Pijetle je ovo mjesec novih prilika i avantura. Osjećat ćete veliku nesigurnost i mješavinu uzbuđenja, nervoze, straha od propasti, ali i želje za uspjehom – mješavinu raznih uznemirujućih emocija. Ali, ne dozvolite da vas strah blokira jer svaki sljedeći korak omogućit će vam uvid u naredni.
Strah se javlja zbog manjka informacija i to je jedini problem, ali svakim novim korakom situacija će biti sve jasnija i znat ćete s čime se suočavate i što treba uraditi. Zato prestanite nagađati i napravite što treba napraviti.

KOZA

Prilike za Koze dolaze kroz restruktuiranje ili iznenadna događanja pa će ovaj mjesec mnoge stvari naglo i nenadano ući u vaš život. Ako se to dogodi – odlično, jer će takve situacije stvoriti sjajne prilike za učenje uz istovremenu podršku vama nadređenih osoba.
Novo napredovanje zahtijeva nove pravce pa dobro otvorite oči, usredotočite se na cilj i zanemarite kaos oko sebe. S obzirom da ćete se naći u sasvim novim situacijama, naravno da će se pojaviti i puno ometanja, ali zadržite usredotočenost i nastavite dalje.

BIK

Ovo je mjesec u kojem ćete vrlo vjerojatno moći uložiti u povećanje svoje imovine i podignuti vrijednost svojeg doprinosa ako posjedujete vlastiti posao.
Javit će se obilje prilika, ali trebate biti jako pažljivi da biste rizik i obveze sveli na minimum.
Ovo je mjesec koji je za vas mač s dvije oštrice: javit će se brojne prilike za ulaganja i zaradu, ali u nekim prilikama biste mogli biti malo nemarni ili čak previše entuzijastični i nestrpljivi. Zato, obratite dužnu pažnju, uočite prilike, usporite i dobro razmislite. Ako vam djeluju previše riskantno, možda ih trebate zaobići ili samo malo pričekati.

ZEC

Zečevima bi ovaj mjesec mogli prići neki kolege, klijenti, pa čak i prijatelji ili obitelj koji će ponuditi partnerstvo i suradnju. Ovo su izravne prilike koje dolaze, a koje bi vam mogle djelovati neuobičajene i nepoznate te u vama pokrenuti osjećaj nesigurnosti, pa i straha.
Ovo je vaše vrijeme da napravite zaokret ili se okrenete nečem novom i nepoznatom. Prikupite dovoljno informacija da biste odagnali strah potaknut nesigurnošću i da biste stekli potrebno samopouzdanje. Ne odbijajte prilike iz pogrešnih razloga. Strah odagnajte informiranjem.

TIGAR

Ovo je mjesec u kojem biste mogli putovati više nego inače, a ta putovanja donose nove uloge i (poslovne) titule.
Pratite tok i ne odbijajte prilike čak i ako vam se čine iscrpljujućima i napornima. Ne pokušavajte do detalja predvidjeti što vas čeka na putu. Vjerujte u sebe i proces i opušteno pratite energije.

KONJ

Ovaj mjesec javit će se prilike za suradnju, ali one koje će biti usmjerene rješavanju problema. Ovo se naziva kolektivnim trudom da bi se postigli veći ciljevi.
Obratite pažnju na to što radite ovaj mjesec jer vas prati povećan publicitet i priznanja. Naime, sve dobro što radite, dobit će svoje zasluženo priznanje.
Važno je ovaj mjesec ne upuštati se u sive zone i kršiti pravila i zakone upravo zbog publiciteta – svi će (sa)znati što radite.
Rješavanje problema je proces i ne događa se preko noći, a svako putovanje prepuno je nesigurnosti. Jasnoća se može postići samo kroz sustav pokušaja i pogrešaka. Budite strpljivi i upustite se u postepeno rješavanje problema.

Facebook: Barbara Bazi

Foto Raymond Petrik