Luka Nižetić odjenuo vrlo zanimljiv kostim. Ne bez razloga

U ponedjeljak 13. studenoga u 20 sati u Tvornici kulture bit će održana premijera predstave Kako je Potjeh tražio istinu Ivane Brlić Mažuranić, u produkciji Kazališta Hotel Bulić.

Režiju potpisuje Senka Bulić, scenografiju i glazbu Tomislav Ćurković, kostimografiju Oliver Jularić, oblikovanje svjetla Tomislav Maglečić, a oblikovanje tona Branimir Božak.

Riječ je o jednoj od bajki iz ciklusa Priče iz davnine kojima je Mažuranićeva stekla svjetsku slavu. U uzbudljivom glazbeno-dramskom putovanju saznajemo što je Potjehova istina, a zanimljivost je i da u predstavi glumi Luka Nižetić.

Nakon uspješne Šume Striborove koju je također režirala u vlastitoj produkciji, Senka Bulić nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić radom na tekstu Kako je Potjeh tražio istinu, inspirativnom bajkom koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Pisan uzbudljivim stilom, oslonjen na fantastičnu mitologiju, ovo je još jedan od tekstova zbog kojeg Mažuranićevu zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom.

Foto Sanjin Kaštelan

...