Astrologinja Dunja Fućak savjetuje kako izbjeći nevolje u listopadu

Ako ste rođeni između 29. i 30. siječnja, 14. ožujka, 29. travnja, 15. lipnja, 1. kolovoza, 17. rujna, 1. studenoga ili 16. prosinca, listopad bi mogli obilježiti troškovi i/ili financijski gubici. Neki od vas bi se mogli jako razočarati ili doživjeti veliku prijevaru. Budite odgovorni i nemojte biti previše rastrošni.

Ako ste rođeni između 14. i 15. siječnja, 28. veljače, 13. i 14. travnja, 30. svibnja, 16. srpnja, 1. rujna, 16. i 17. listopada ili od 30. studenoga do 1. prosinca, ovaj bi mjesec mogao donijeti olakšanje u kakvoj god situaciji da se nalazite. Može biti sretnih i radosnih trenutaka.

Ako ste rođeni oko 1. siječnja, od 14. do 15. veljače, 30. ožujka, od 15. do 16. svibnja, od 1. do 2. srpnja, od 17. do 18. kolovoza, 3. listopada ili 17. studenoga, ovaj mjesec donosi sretan razvoj događaja i neka postignuća.

Zbog trigona Venere i Marsa ovih nekoliko dana, do 11. listopada, pogodno je vrijeme za poslovna i romantična poznanstva, flertove, započinjanje ili obnavljanje romansi. Ovo vrijeme potiče kreativno nadahnuće i umjetničko izražavanje. Ovo je plodno razdoblje za osobe kreativnih zanimanja, za stvaranje novih umjetnina i ostvarivanje prihoda od kreativnih projekata.

Dobro promislite

Dobar je trenutak za pružanje ili primanje financijske potpore. Financijski uspjeh moguć je kao rezultat prijašnjih promišljenih odluka i postupaka, no važno je ostati strpljiv i izbjegavati impulzivne odluke. Promišljene odluke donijet će dugoročne koristi, stoga se nemojte zaokupiti trenutnim, usredotočite se na dugoročno. Najpovoljnije vrijeme za početke i nove projekte, realizaciju planova je od 4. do 12. listopada te od 18. do 26. listopada.

Jupiter kreće retrogradno 9. listopada na 21° Blizanaca gdje se nalazi od svibnja 2024. Sada je vrijeme da pritisnete kočnicu. Jupiter u Blizancima je poznat po svojoj nemirnoj, raspršenoj energiji, tako da vraćanje unatrag i preispitivanje nekih zanemarenih detalja zapravo može biti dobra stvar.

Sredinom mjeseca Sunce je u kvadratu s  Marsom. Tih dana razmirice lako mogu prerasti u sukobe. Želja za slobodom djelovanja u poslovnim ili osobnim odnosima može dovesti do pobune i dramatičnih izjava. Lako je posvađati se u žaru trenutka s onima koji su dragi ili čak korisni. 

Ovih dana moguća je neočekivana burna romansa ili iznenadni prekid. Stoga je važno ne reći ili učiniti ništa zbog čega ćete požaliti. Ne biste trebali prekinuti postojeću vezu zbog iznenada rasplamsale strasti.

U poslu je moguće propuštanje rokova i dogovora, kršenje ugovora ili revidiranje uvjeta ugovora, što može biti nabolje. Ali morate biti oprezni s financijama. Budite pažljivi. Ovo je izvanredno razdoblje, posebice od 17. do 24. listopada, pa treba biti oprezan u vožnji.

Zahlađenje odnosa

Dok je Venera u kvadratu sa Saturnom, aktivno razdoblje od 26. listopada do 2. studenoga, moguće su komplikacije u partnerskim ili ljubavnim odnosima, zahlađenje ili privremeno otuđenje. U ovom razdoblju više se pažnje posvećuje praktičnim pitanjima i obvezama prema drugima nego nježnim osjećajima. Ako vašim voljenima nedostaje topline i brige, pažnje, ne biste to trebali smatrati hirom. Pokušajte biti popustljiviji prema svojim voljenima, izlazite u susret njihovim željama, znate se dogovoriti. 

Ujedno, ovo je pravo vrijeme da si pojednostavite život i riješite se svega što vam je nedavno postalo nepotrebno. I stvari i ljudi.

Istovremeno Mars se kreće kroz stupnjeve zodijaka kroz koje će, jer će biti retrogradan, proći tri puta i zato ovih dana morate obratiti pozornost na situacije, komplikacije ili napetosti u odnosima, jer ono što sada izgleda kao manji nesporazum ili privremeno nezadovoljstvo može prerasti u značajan problem kojim ćete se morati suočiti krajem studenoga ili početkom prosinca, u siječnju i krajem ožujka-travnja.

Opasne svađe

Od 18. do 26. listopada, kao i zadnjih deset dana listopada, događat će se situacije koje će biti važne za sljedećih šest mjeseci, a u nekim slučajevima i za puno dulje razdoblje. Odluke tada donesene mogu imati važne posljedice. Stoga, sada, kako biste izbjegli pogreške zbog kojih ćete se spoticati dugo vremena, morate razmisliti o svojim postupcima, razmišljati o budućnosti, slušati svoju intuiciju i osloniti se na zdrav razum. Posljednjih deset dana listopada morate obratiti pažnju na komplikacije ili napetosti u odnosima jer ono što sada izgleda kao manji problem može prerasti u značajan problem.

Od 27. do 31. listopada pogodni su dani za dovršavanje poslova, završavanje projekata, pripremu novih inicijativa i projekata. Ovo je vrijeme za jednokratne stvari koje ne zahtijevaju razvoj. Ako se trebate nečega riješiti, očistiti kutove, police ormara s nepotrebnim stvarima – sada je pravi trenutak. 

Ovih dana raste opasnost od svađa i sukoba. Ali prekid odnosa koji se dogodi u ovom razdoblju može biti konačan. Ova se “šalica više ne može zalijepiti.” Uzmite to u obzir kada se pojave nesuglasice, nezadovoljstvo, želja da se sve kaže i bude što bude. Pazite na ono što vam je drago, da kasnije ne bude nesnosno bolno.

foto by Marina Abrosimova 

Dunja Fućak

Moje putovanje s astrologijom počelo je davne 1988. godine, kad sam imala 14 godina. Knjiga koja me najviše zainteresirala za astrologiju bila je "Ne vjerujte - provjerite!" našeg poznatog astrologa Mile Dupora. Nakon što sam pročitala mnogo knjiga, 1999. sam krenula u školu astrologije kod vrhunskog riječkog astrologa Damira Jovetića, koji mi je i dan-danas jedan od najdražih učitelja. Nakon toga sam nastavila svoje obrazovanje u raznim školama astrologije. Osim osnovnih tečajeva astrologije, završila sam specijalizirane tečajeve za horarnu astrologiju, medicinsku holističku astrologiju, poslovnu astrologiju, psihološku astrologiju, astrokartografiju te karmičku astrologiju. Koliko je to područje astrologije zanimljivo, pokazuje podatak da je tečaj karmičke koji sam osmislila, postao moj najpopularniji tečaj. Od početka svoje karijere, od 1997. do 2007. godine, vodila sam trgovine ezoterije "Luč" i "Zenit" u centru Rijeke. Kako imam ascendent u znaku Strijelca, puno sam putovala i učila sve do 2007. godine, kada sam pokrenula svoju školu astrologije. Kao pravi Strijelac, traganje za istinom, putovanje i prenošenje znanja moja su misija i strast. Od 2014. godine, kada mi je tranzitni Uran aktivirao šestu kuću posla, započela sam s online tečajevima astrologije. Posebno me zanimaju poslovna astrologija, budući da sam od svoje 18. godine privatni poduzetnik, te karmička i psihološka astrologija.