FOTO Možete li zamisliti kako izgleda let u privatnom apartmanu u prvoj klasi?

Ekonomska, poslovna i prva klasa, ona koja je u filmovima uvijek nedostupna.

Naravno da nas zanima kakve sve povlastice imaju putnici koji putuju prvom klasom, a ono što nudi aviokompanija Emirates nadilazi sva naša zamišljanja. K tome, Emirates je upravo predstavio potpuno redizajnirane interijere svojih zrakoplova tipa Boeing 777, uključujući i privatne apartmane u prvoj klasi.

S kliznim vratima koja se protežu od poda do stropa i elegantnim dizajnerskim rješenjima inspiriranim Mercedes-Benzovom S-klasom, Emiratesovi novi apartmani donose sasvim novu razinu luksuza i privatnosti. Ovi prostrani, popuno opremljeni apartmani koji putniku nude do gotovo 4 m2 privatnog prostora uređeni su u konfiguraciji 1-1-1.

Prva klase tako donosi dizajnerske značajke Mercedes-Benzove S-klase, kombinirajući tako najbolje od ovih dvaju brendova poznatih po inovacijama, luksuzu i komforu. Ta je suradnja zaslužna za detalje u uređenju privatnih apartmana kao što su mekana kožna sjedala, rasvjeta koja se prilagođava trenutnim uvjetima ili kontrolne ploče visoke tehnologije.

Interijer nove kabine prve klase Boeinga 777 u paleti je pastelnih nijansi sive i boje šampanjca, ostavljajući tako dojam luksuza i prozračnosti. Izrađen u suradnji s tvrtkama Boeing, Rockwell Collins, Panasonic, Jacques Pierre Jean Design te Teague, svaki privatni apartman kombinira pametnu tehnologiju i inteligentni dizajn kako bi osigurao funkcionalnost, luksuz i komfor.

Meka kožna sjedala mogu se spustiti u potpuno ravni ležaj te postaviti u položaj nulte gravitacije, a inspirirana su NASA-inom tehnologijom te pružaju osjećaj opuštanja. Prostrani apartmani pružaju putnicima dovoljno mjesta da se presvuku u privatnosti svojih apartmana, čak i nakon što su već pripremili krevet.

Kako bi osigurali da svi putnici prve klase uživaju u pogledu, Emirates prvi u industriji uvodi virtualne prozore za apartmane smještene u sredini zrakoplova. Ovi virtualni prozori prikazuju što se događa izvan zrakoplova koristeći tehnologiju prijenosa slike u pravom vremenu tj. live. U ostalim apartmanima, putnici koji žele dodatno istražiti nebo oko sebe mogu koristiti dalekozore.

Putnici lako mogu komunicirati s kabinskim osobljem, ili zatražiti poslugu u apartman koristeći opciju video poziva. Apartmani također dolaze s prozorima za pružanje usluga kroz koje im posada može servirati piće i kanapee bez ometanja.

Emirates je zadržao i ažurirao najpopularnije osobine svojih privatnih apartmana kao što su: osobni mini bar za piće i lagane obroke u svakom apartmanu te bežična kontrola za prilagođavanje položaja za sjedenje, kao i za navigaciju u nagrađivanom sustavu zabave na letu ICE.

Putnici mogu gledati više od 2.500 kanala zabave na zahtjev na 32-inčnim LCD zaslonima ili projektirati sadržaj s vlastitih uređaja. Iskustvo gledanja sad je poboljšano s potpuno novim slušalicama Bowers & Wilkins E1 s aktivnim poništavanjem buke. Ove je slušalice dizajnirao je nagrađivani audio brand Bowers & Wilkins kako bi se osiguralo da je zvuk optimiziran za ugođaj kabine prve klase.

Svaki apartman opremljen je posebnim luksuznim setovima koji sadrži komplet Byredo skincare, hidratantnu pidžamu Hydra Active i dizajnerski set Bulgari.

U svakom se apartmanu nalazi dovoljno prostora za pohranu, uključujući i odjeljke te ormarić za vješanje odjeće.
Putnici prve klase mogu uživati u izboru najukusnijih jela koje pripremaju chéfovi iz svih dijelova svijeta te ekskluzivnih vina, šampanjaca i pića. O putnicima na letu brine međunarodna posada u kojoj se može naći više od 135 različitih nacionalnosti.

Najnoviji zrakoplovi tipa Boeing 777 s ovim značajkama počet će s letenjem 1. prosinca, i to najprije na letovima prema Ženevi i Bruxellesu.

U Emiratesovom novom zrakoplovu 777 interijer je osvježen svijetlom i modernom paletom boja, elegantnim teksturiranim pločama, kao i novim osvjetljenjem i dizajnerskim rješenjima.

Motiv koji se provlači cijelim interijerom zrakoplova je umjetnički prikaz stabla Ghaf (prosopis cineraria). Ova autohtona zimzelena biljka smatra se nacionalnim stablom Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima velik kulturni i ekološki značaj za to područje.

Dizajn i oblik sjedala u biznis klasi novog 777 su također inspirirani interijerom modernog sportskog automobila s dijamantnim šavovima na kožnim presvlakama, ergonomski dizajniranim naslonima za glavu i ukupnim elegantnim izgledom i dojmom.

Sjedala su udaljena jedna od drugih otprilike 1,8 metara, a mogu se spustiti u potpuno vodoravan položaj pogodan za spavanje. Također, svako sjedalo ima ekran osjetljiv na dodir putem kojeg se upravlja sjedalom i sustavom zabave na letu, zatim nekoliko privatnih rasvjetnih opcija, panele koji odvajaju sjedala i tako pružaju putnicima privatnost, prostor za odlaganje cipela, oslonac za noge i privatni mini bar.

I poslovna klasa ima kožna sjedala koja je moguće postaviti u položaj nulte gravitacije, s mini-barom.

Sjedala u ekonomskoj klasi imaju podesive naslone za glavu izrađene u potpunosti od kože, a sve kabine su opremljene i unaprijeđenim sustavom zabave na letu. U ekonomskoj klasi prevladavaju nježni sivi i plavi tonovi. Ergonomski dizajnirana sjedala imaju kožne naslone za glavu s fleksibilnim bočnim panelima koji se također mogu postaviti okomito radi optimalne podrške.

Svi razredi bit će opremljeni s najnovijom generacijom Emiratesovog nagrađivanog sustava za zabavu na letu ICE koji nudi poboljšanu i vrhunsku kvalitetu slike. Svaki zaslon u sjedalu imat će proširene kutove gledanja, kapacitivne ekrane na dodir, pozadinsko LED osvjetljenje i puni HD zaslon.

...