Grčka dizajnerica osmislila nakit koji podsjeća na zavoje, šavove i longete

Nova kolekcija nakita brenda Aumorfia donosi priču o iscjeljenju.

Postoji bolest i postoji lijek. Prostor između njih je iscjeljenje. Upravo to područje poslužilo je grčkoj dizajnerici Theano Ravazoula-Potamianou kao inspiracija u stvaranju novih komada nakita u kolekciji naziva Iasis. Izrađen od čiste kože s glatkim, baršunastim dodirom, koji je rezultat dvostranog procesa bojanja biljnim bojama, Aumorfia nakit poseban je modni dodatak koji funkcionira kao produžetak tijela i svakoj odjevnoj kombinaciji daje moć i snagu.

Iasis je drevna grčka riječ za iscjeljenje, lijek. Od rođenja do smrti iscjeljenje je trajno kretanje prirode, kontinuirani napor ljudskih bića da se nose sa svjesnošću nesigurnosti i beskorisnosti života. Rane te bitke između napretka i rezignacije su fizičke, mentalne ili psihološke. Očite ili skrivene. Za obje se treba pobrinuti.

Tamni i apstraktni, dijelovi ove kolekcije simuliraju zavoje, šavove i longete, stvarne ili izmišljene, koje koristimo za liječenje naših trauma. Osim narukvica, prstenja, remena i popularnih chokera, u kolekciji se posebno ističu bodypiece komadi, svojevrsni spoj ogrlice i remena vrlo atraktivnih varijanti koji daje snagu i najobičnijoj odjevnoj kombinaciji, te handpiece koji vrlo elegantno spaja prsten i narukvicu.

Crna koža, mekana i baršunasta, nježna prema koži zbog dvostranog procesa bojanja biljnim bojama, popraćena kopčama obloženim srebrom i napravljenima po mjeri, djeluje kao produžetak dijelova tijela odjeće, na taj način oponašajući odjeću svećenika i redovnika različitih religija diljem svijeta i oružja ratnika kroz stoljeća.

Izvlačeći snagu i moć iz tih inspirativnih ličnosti, kolekcija Iasis je set komada čija je namjera pokriti naše rane iz prošlosti i ojačati nas za vremena koja dolaze.

Aumorfia nakit moćnog je izgleda i jedinstvenog dizajna, razigranih i fleksibilnih oblika koji funkcioniraju u različitim kombinacijama, omataju se oko tijela, stapaju se s odjećom i postaju dio cjelokupnog outfita. Avangardni komadi jakog karaktera namijenjeni su za pojedince s jedinstvenom, beskompromisnom osobnošću i istinskim stilom. Višeslojni poligoni i pruge miješaju se kako bi stvorili ogrlice i narukvice s jakim, dinamičnim rubovima koji snažno prate zglob i liniju vrata. Jednostavnost linija spojena s otmjenim karakteristikama donosi nakit namijenjen i ženama i muškarcima.

Aumorfia nije stvarna riječ, to je pojam izmišljen da prenese razmak između grčkih riječi “ομορφιά” (ljepota) i “αμορφία” (bez oblika). Priložiti ljepotu objekta koji se, usprkos strogom geometrijskom karakteru, nastavlja transformirati, teče s tijelom i prihvaća niz formi i oblika. Aumorfini komadi pokušavaju biti nešto više od modnog dodatka. Biti dio tijela, ljudskog pokreta, ekstenzija odjeće.