Bakine palačinke s ribanim jabukama i preljevom od karamele

Ako ste gurman u duši, a odlazak u prirodu je nešto što vas opušta, u Etno Parku Zagreb u mjestu Mala Mlaka pronaći ćete utočište nakon napornog i stresnog dana.

U restoranu što je otvoren u rujnu čak će i oni istančanog nepca biti impresionirani gastronomskom ponudom.

Bez obzira planirate li svečani obiteljski ručak ili jednostavno želite uživati u kavi, kolačima, sladoledu i zanosnom pogledu, tamo ćete uvijek biti rado ugošćeni.

Prilikom osmišljavanja jelovnika, domaćini su se vodili time da ponude nešto drukčije, odnosno netipična jela, ona o kojima su nam naši stari govorili, ali smo ih rijetko kada i gdje imali prilike okusiti. Stoga se na meniju, osim standardnih jela, u ponudi mogu pronaći turopoljske delicije kao što su kuhani štrukli na turopoljski, turopoljska salata, gulaš od divljači s knedlama od kruha, pohani batak i zabatak posluženi s restanim krumpirom te kao najslađi desert zlevanku.

Za početak evo recepta za bakine palačinke, da se malo zasladite.

Bakine palačinke

Sastojci za 8 palačinki:
1 jaje
2 žličice šećera
0,2 dl mlijeka
0,3 kg brašna
0,05 l ulja
2 ribane jabuke
1 vrećica vanilin šećera
prstohvat soli,
cimet.

Priprema: Izmiješajte jaja sa šećerom i uljem pa dodajte ostale sastojke, a na kraju ribane jabuke. Pecite ih lagano na zagrijanoj tavi. Na pečene palačinke stavite kuglicu sladoleda od vanilije te ih preklopite u trokut, a preko njih prelijte karamel umak ili med, javorov sirup ili po želji. Posipajte ih sa šećerom u prahu te listićima badema.