TASTE AND TRAVEL Festival dobre hrane & turizma u Zadru od 24. do 26. kolovoza

Taste and Travel festival, ili Festival dobre hrane & turizma, kojeg su pokrenula četiri studenta iz Hrvatske, ove će se godine održati od 24. do 26. kolovoza u Zadru. Ovaj festival, iako osmišljen od strane mladih ljudi, pokazao se kao idealna platforma za razvoj studentskih ideja, a novitet ovogodišnjeg Taste and Travela je E@t konferencija koja će predstaviti inovacije u prehrambenoj industriji.

– Ove godine na Taste and Travel festivalu očekuje nas E@t konferencija na temu Food in the Digital Age, gdje će se govoriti o novitetima u prehrambenoj industriji. Prolazit će se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije. Cilj konferencije povezati je mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički poduhvat!- izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel festivala.

Foto Iva Perinčić

Po prvi puta u Hrvatskoj, ova će konferencija ugostiti neke od najvažnijih svjetskih mladih, utjecajnih ljudi iz područja prehrambene industrije, a koji će sudionicima konferencije i javnosti predstaviti svoj rad. Konferencija će biti održana u zadarskom Arsenalu. Kotizacija za E@t konferenciju može se uplatiti u sustavu Entrio.hr.

Sajam proizvodi hrvatskog sela okupit će najznačajnije OPG-ove s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija, a trajat će tijekom cijelog tjedna održavanja festivala.

– Na Sajmu proizvoda hrvatskog sela moći ćete kupiti tradicijske proizvode više od 35 izlagača koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske! – izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora Festivala.

Foto Iva Perinčić

Već tradicionalni Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu tog dijela festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program koji traje svaku večer od četvrtka do subote, a nastupit će popularni hrvatski rock bandovi.

– Na Craft Beer festivalu očekujemo više od 20 mikropivovara gdje ćete moći kušati više od 50 vrsta i stilova zanatske pive! – zaključio je Kolega.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.