Modni dodaci za povratak u budućnost: Torbe od piñatexa

U Zagreb je stigao švicarski brend MDK – Miranda Kaloudis.

Torbe ove originalne grčke dizajnerice ekskluzivno se mogu pronaći u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9.

Posebnost torbi leži u samoj izradi, multifunkcionalnosti i materijalu, a zasigurno najveću pažnju izazvat će torba Tesris Piñatex, namijenjena onima koje vole nositi biljne materijale. Naime, ta luksuzna crna ruksak-torba napravljena je, ni više ni manje, nego od vlakana lišća ananasa. Model Tesris nije jedini koji dolazi u tom materijalu pa se tako u ponudi nalaze i modeli Pan i Neo od Piñatexa.

MDK – Miranda Kaloudis brend je grčke dizajnerice Mirande Kaloudis sa sjedištem u Zürichu. Komadi koje dizajnira orijentirani su na cijelu sezonu, a fokus cijele linije leži na razmišljanju o postavku proizvoda, dekonstrukciji istoga i spajanju na potpuno novi način. Zato je svaka MDK torba multifunkcionalna te preslagivanjem naramenica dobivamo potpuno novu torbu. U tom procesu odjeća i dodaci spojeni su u hibride, povećavajući tako udobnost nošenja te time nadograđujući tijelo. Ispod minimalističkog i geometrijskog dizajna uvijek se može pronaći razigrana iskoristivost.

Stalna inspiracija za konstrukciju i oblike torbi dolazi iz prirode i geometrije, a izbor kvalitetnih materijala iznimno je važan za ovaj dizajn orijentiran budućnosti. Tehničke i vodonepropusne tkanine suočavaju se visoko kvalitetnim kožama i pamuku. Priroda nasuprot tehnologije, prošlost nasuprot budućnosti. Očite suprotnosti sukobljavaju se tijekom procesa oblikovanja stvarajući futurističku estetiku. Ishod ima urbani, čisti i avangardistički izgled.

Posebna priča stoji iza Tesris Piñatex torbe-ruksaka. To je  luksuzni modni dodatak koji nevjerovatno izgleda kao prirodna koža, a izrađen je od vlakana lišća ananasa. Piñatex je prirodni, inovativni i patentirani novi materijal, izrađen od vlakana lišća ananasa koje su prikupile partnerske poljoprivredne zadruge na Filipinima. Piñatex vlakna su nusproizvod žetve ananasa, a za dobivanje sirovine nije korištena dodatna zemlja, voda, gnojivo ili pesticidi.