Tražite poklon za frenda? A što kažete na bijeg iz zaključane sobe u sat vremena?

Bliži se vrijeme darivanja, pa su oni koji imaju osjećaj da im čast i ugled ovise o tome poklanjaju li originalne poklone već na mukama.

Iako ćemo se još baviti tom temom, danas smo izdvojili Enigmarium poklon bon, kojim ustvari darujete zabavno i nezaboravno escape room iskustvo. A o čemu se ustvari radi? O igranju!

Po uzoru na kultne “escape the room” računalne igrice, nastala je stvarna igra, u kojoj je dva do pet igrača zaključamo u sobu. U 60 minuta trebaju otkriti i otključati skrivene predmete i tragove, dešifrirati kodove i šifre, riješiti zagonetke i petlje, logično razmišljati i surađivati kako bi na kraju izašli iz sobe!

U Zagrebu se može sudjelovati u nekoliko avantura.

Svi koji žele doživjeti metropolu na neviđen način ili tek prošetati zabavnom stranom dobro poznatih zagrebačkih ulica otkrivajući nešto novo na svakom uglu, priliku za to mogu pronaći u uzbudljivoj gradskoj igri Unlock Zagreb. Riječ je o potpuno novom i originalnom konceptu igre na otvorenom koja starogradsku jezgru po predaji iz 13. stoljeća pretvara u uzbudljivo mjesto prepuno tajni, skrivenih kodova i mozgalica, dok svakodnevni objekti i gradske znamenitosti postaju tragovi koji vode do rješenja zagonetke. Zanimljiva i napeta avantura Unlock Zagreb započinje na Krvavom mostu, a prati ljubavnu priču koja je dio skrivene povijesti grada. Opremljeni knjigom zagonetki te vlastitim praktičnim i detektivskim sposobnostima igrači kreću putevima hrabrog viteza kako bi otkrili tajnu i “otključali” Zagreb.

Pred igračima je šest izazova, a nakon svakog riješenog zadatka predstoji im novi, još teži. Za igru Unlock Zagreb nije potrebno predznanje, a igra se u timovima od 2 do 5 igrača. To je čini idealnim izborom ako volite obično pretvoriti u neobično, bilo da je riječ o daru za Božić, rođendanskom poklonu za prijatelja, obiteljskom izletu ili pak romantičnom izlasku.

Za “otključati” Zagreb nije važno kojim jezikom govorite, ni koliko godina imate – u ovoj igri za sve generacije mogu podjednako uživati turisti i domaći avanturisti. Odmaknite se na jedan sat od monitora i aplikacija, poigrajte se u stvarnom prostoru na otvorenom i pomognite da jedna od najstarijih zagrebačkih ljubavnih priča dobije svoj zasluženi happy end.

Pustolovna igra na otvorenom Unlock Zagreb dostupna je i za velike grupe do 100 ljudi.  Ova igra je izvrsna za teambuildinge, veće skupine turista, sudionike kongresa ili cijele razrede.

Tajanstveni slučaj zagrebačke vještice vodi vas u zagrebačku prošlost, u vrijeme kada je u Zagrebu vladao progon vještica. Nedužna Barica je zbog svoje iznimne ljepote i uspjeha u poslu proglašena vješticom, te joj prijeti lomača. Barica je bila je inspiracija Zagorki da napiše svoju Gričku vješticu, i ako je spale, povijest će biti nepovratno promijenjena! Njena sudbina je u vašim rukama! Možete li je spasiti od lomače?

U sobi Femme Fatale, inspiriranoj čak 1000 godina starim mitom, čeka vas opasan izazov, nemoguća misija! U potpunoj tajnosti trebate istražiti tko je uistinu ta tajanstvena i fatalna žena koja se nedavno doselila u Zagreb. Sve je oko nje čudno i mistično, a priča se da je ovdje došla po svoju sljedeću žrtvu… Imate li hrabrosti provaliti u njen stan i otkriti tko je ona i koje su njezine prave namjere?

...

One thought on “Tražite poklon za frenda? A što kažete na bijeg iz zaključane sobe u sat vremena?

  • 20. travnja 2018. at 9:25
    Permalink

    Soba bijeg je vrlo zanimljiva igra, tijekom koje vrijeme muha neprimjetno. Vi ste uronjeni u drugi svijet i dobili priliku da odu neko vrijeme iz svakodnevnih briga. Naravno, ovo funkcionira samo ako se igra vrši kvalitativno. Usput, s izradom soba pobjeći može pomoći super-escape-room.com. Stvorio je ne samo jednu sobu i oni su popularni među igračima.

Comments are closed.