Chef Melkior Bašić otkrio tajnu zbog čega su njegova jela tako posebna

Filozofija moje kuhinje temelji se na kvalitetnim lokalnim namirnicama.

Koncept počiva na tome da im tretiranjem i začinima koje koristimo uzmemo minimalno kako bi u konačnici svojim gostima osigurali maksimum okusa. Jasno definiran pristup hrani i prepoznavanje preferencija gostiju, uz neizostavnu kreativnost prilikom pripreme jela, garancija su uspješnoga rada, otkriva  chef Melkior Bašić, koji je, premda mlad, svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Njegova specijalnost je u korištenju različitih tehnika, primjerice, minimalne termičke obrade ribe, janjetine i divljači s otoka Cresa, a kako bi se zadržala izvorna kvaliteta okusa i postigao gotovo savršen balans. Veliku pozornost posvećuje prezentaciji hrane, stoga su kreativnost i inovacije prisutne u svakom njegovom jelu.

Kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovao je na netom održanom Chefs World Summitu, gdje je kao glavni chef a la carte restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra na otoku Lošinju, na panelu pod nazivom „Divlja berba u okolnom području“ najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio  o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje.

Svjetski rendez-vous visoke gastronomije u impozantnom prostoru Grimaldi Foruma u Monaku okupio je 1500 chefova i ugostitelja iz 34 zemlje, više od 100 kulinarskih zvijezda te čak 150 ekskluzivnih brendova.

U organizaciji Gault&Millau Croatia, chef restorana Alfred Keller našao se uz bok vodećim svjetskim chefovima – Francuzima Regisu Marconu i Édouardu Loubetu, nositeljima čak pet Gault&Millau kapica i tri, odnosno dvije Michelinove zvjezdice te Španjolcu Joanu Rocu koji se može pohvaliti s tri Michelinove zvjezdice.