Humanitarna “Noć prijatelja Dalmacije” za pomoć Centru za rehabilitaciju “Fra Ante Sekelez”

Večer „Noć prijatelja Dalmacije“ bit će održana 8. prosinca s početkom u 20 sati u Hotelu Royal Opatija, kao jedinstveni humanitarni događaj s ciljem prikupljanja pomoći Centru za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez iz Vrlike“.

Zavičajno Društvo Dalmacije organizira ovu kulturno-humanitarnu večer s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Centru za rehabilitaciju “Fra Ante Sekelez” Vrlika, ustanovi socijalne skrbi koja pruža pomoć osobama s intelektualnim teškoćama s područja čitave Hrvatske. Unutar centra korisnicima se pružaju usluge stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, fizikalne i radne terapije te aktivnog provođenja vremena.

U sklopu programa nastupit će klapa Iskon, Terezija Kusanović te Robert Kurbaša. Cijena ulaznice je 380 kuna po osobi, a uključuje degustacijsku večeru u 6 slijedova i pripadajuće vino te kulturni dio programa. Vrhunski gastro doživljaj priređuje osoblje restorana “Fešta” iz Kornata. Ulaznice su dostupne na sljedećim prodajnim mjestima: prostorije udruge (Korzo 40), restorani Ugor, Municipium, Roko Opatija te Bonaca Kastav.

Zavičajno društvo Dalmacije poziva građane da se priključe ovom humanitarnom događaju kupnjom ulaznice za humanitarnu večer ili donacijom na poseban račun udruge, IBAN: HR6323300031321570025.

Humanitarna večer „Noć prijatelja Dalmacije“ nastavak je drugih uspješnih humanitarnih djelovanja Zavičajnog Društva Dalmacije iz Rijeke. Unazad godinu dana osigurane su vrijedne donacije Centru za rehibilitaciju Rijeka, Centru za autizam Rijeka te DVD Žrnovnica. Zavičajno društvo Dalmacije udruga je koja se osim humanitarnim radom bavi i očuvanjem kulturnog i regionalnog naslijeđa, njeguje kulturu dijaloga i promišljanja o aktualnim političkim, društvenim i poslovnim okolnostima.