Završen REXPO 2017: A najbolji novi hotel je…

REXPO HTL Day u fokus od prvog izdanja REXPO sajma stavlja investicije u turizmu.

Ove godine u programu naglasak je stavljen na potencijale i projekte razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.

HTL Day je organiziran u suradnji s PKF hotelexperts iz Beča čiji je direktor Sebastian Gruber uvodnim govorom pozdravio sudionike, a kao poseban partner istaknuti su Hard Rock Hotels čiji je potpredsjednik za razvoj hotela za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike, Josh Littman, ukazao na interes ovog poznatog svjetskog brenda za ulazak na tržište Hrvatske, ponajprije u Zagreb, Split i Dubrovnik.

Simone Micheli, jedno od najpoznatijih imena u području arhitektonskog projektiranja u Europi, sudjelovao je u panelu posvećenom luksuznim nekretninama na Jadranu, a i u svojoj je prezentaciji naglasio važnost ulaganja u luksuzno opremanje smještajnih kapaciteta čime se generira interes klijentele visoke platežne moći.

Veliki interes izazvao je i panel o potencijalima razvoja glampinga na kojem je sudjelovao i Marc van den Bosch, direktor, Canvas & Tent Ltd. Europe, jednog od najvećih proizvođača luksuznih šatora na svijetu te panel čija je tema bila razvoj hotela u regiji.

REXPO HTL Day završio je dodjelom nagrade „REXPO Best New Hotel Award 2017“. U jakoj konkurenciji koju su činili finalisti, hotel Excelsior Dubrovnik i hotel Spirito Santo Palazzo Storico iz Rovinja, nagradu je osvojio Tarčin Forest Resort & SPA MGallery by Sofitel Sarajevo. Nagradu pobjedniku kao i prizanja finalistima uručio je predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK i Predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Ronald Korotaj.

...