PUNI MJESEC U BLIZANCIMA Evo što trebate znati

Ovu nedjelju, 3. prosinca u 16.47 sati, imat ćemo puni Mjesec u znaku Blizanca.

Sunce će tada biti na 11 znaka Strijelca, a nasuprot njega bit će Mjesec na 11 znaka Blizanca.

Svaki puni Mjesec predstavlja dvije suprotstavljene snage i polaritete u našim životima, kao i unutarnju napetost koja uz vanjske utjecaje lako može eskalirati i prerasti u sukobe i krize. Naše emocije i instinkti sada doživljavaju svoj vrhunac.

Ovo je snažna energija – energija eskalacije i završetka onoga što smo započeli za vrijeme mladog Mjeseca 18. studenog, a koju možemo osjetiti gotovo dva tjedna – do sljedećeg mladog Mjeseca 18. prosinca.

Ovaj puni Mjesec ima jednu zanimljivost. Događa se isti dan kad Merkur kreće na svoj retrogradni put zbog čega ostvarenje naših ciljeva može naići na zastoj ili odgađanje, a s obzirom da Sunce i Mjesec primaju napete energije Neptuna, odgađanje i zastoj mogu biti rezultat obmane i laži. Sada se možemo osjećati prevareno i razočarano ili možemo doživjeti određeni gubitak ili skandal.

Napeti aspekt Mjeseca i Neptuna u nama može pobuditi neobične osjećaje ili iskustva koja nas ostavljaju u nekom bunilu. Samoobmana ili obmana od strane drugih osoba vrlo je moguća pa se sad ne preporuča donošenje važnih odluka na temelju prvog dojma. Emocionalna osjetljivost je vrlo naglašena zbog čega lakše dolazi do povređivanja ili iskorištavanja. Ovaj varljivi puni Mjesec može nas dovesti u situaciju da više ne razaznajemo istinu od laži i da ne vidimo istinu čak ni kada se ona zagleda u nas.

Kako u životu ništa nije sve crno – niti sve bijelo, tako nam i za vrijeme ovog napetog punog Mjeseca nebo šalje lijepi aspekt Jupitera i Neptuna kako bi olakšao njegov utjecaj. Ovaj aspekt, za cijelo vrijeme djelovanja punog Mjeseca, kod nas potiče nadu, velikodušnost i pozitivan duh, a također umanjuje i pesimizam koji se može javiti zbog aspekta Merkura i Saturna.

Ono što sami možemo učiniti je da se kroz vjeru u dobro te kroz iskrenost i moralni pristup životu suočimo s energijom ovog punog Mjeseca i time izbjegnemo eventualni gubitak, razočaranje ili patnju.