Znate li gdje se nalazi i koliko je visoko najveće božićno drvce u Hrvatskoj?

Grad Karlovac s početkom manifestacije Advent u Karlovcu postat će grad s najvećim okićenim božićnim drvcem u Hrvatskoj.

Advent u Karlovcu u suradnji s tvrtkom Zelenilo će tako postaviti 2,5 kilometra lampica na drvce visoko čak 27 metara. Svečanim „paljenjem“ atraktivnog božićnog drvca u petak 15. prosinca Advent u Karlovcu službeno će otvoriti vrata svojim posjetiteljima. Paljenje lampica očekuje se oko 18 sati.

Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa.

Program Adventa u Karlovcu sadrži čak 700 sudionika u gotovo 90 programskih nastupa. Manifestacija traje od 15. do 30. prosinca, a obilježit će ju bogati tradicionalni, obiteljski, večernji i urbani program popraćeni raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. Očekuju se nastupi bendova poput Pavela, Detoura, Meritasa, Mije Dimšić, Antonele Doko, mnogobrojnih zborova, jazz sastava, glazbenika Glazbene škole Karlovac, folklornih ansambla, kulturno umjetničkih društava, puhačkih i tamburaških sastava i drugih. Zimski kokteli, razne vrste kuhanih vina, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, frituala i drugih slastica obilježit će ugostiteljsku ponudu, a lokalnih karlovačkih i hrvatskih suvenira neće nedostajati ni u trgovačkoj ponudi. Ulazak u novu godinu Karlovčani će imati priliku proslaviti uz veliki koncert Nene Belana i Fiumensa.