RIJEČKI TAPAS BAR “PET JEDAN” Interijer nadahnut pričom o Titaniku i Carpathiji

Godine 1912. dogodila se jedna od najvećih havarija u povijesti pomorstva – potonuće legendarnog Titanika. Na poziv u pomoć za spas preživjelih putnika odazvala se Carpathia, krenuvši iz riječke luke. Upravo je ta priča poslužila kao temelj za uređenje Tapas bara „Pet Jedan“ na riječkoj Rivi.

Interijer potpisuje Wanda design, na čelu s Ladom Sega i Borkom Širola, koje su upravo kroz Tapas bar odale počast Carpathiji. Brodski elementi, drvena oplata, brodska užad i koža, poslužili su kao lajtmotiv za uređenje interijera u modernijoj varijanti ekoloških materijala, i industrijskog štiha.

Svi stolovi i stolice izrađeni su po nacrtima Wanda designa, a cjelokupni prostor zaista djeluje kao moderna varijanta broda. Impresivne kamene volte, impozantan šank, kao i debela, atraktivna užad zarobljena u staklu u dijelu poda u samom prostoru, čine ovaj prostor odličnim mjestom za bijeg od svakodnevice.

Kombinacija drva i kože, bezvremenska elegancije neutralnih boja, obogaćena je detaljima industrijskog stila – željeznim elementima, te brojnim žaruljama visilicama koji na taj način i strop pretvaraju u bitan element interijera. Dizajnerice su konceptom samog interijera, odale počast ne samo Carpathiji, već i Rijeci kao gradu neraskidivo vezanom za svoju pomorsku tradiciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.