Prijatelji Dalmacije donirali 30 tisuća kuna Centru za rehabilitaciju iz Vrlike

U Hotelu Royal Opatija u petak navečer održana je humanitarno-kulturna večer pod nazivom „Noć prijatelja Dalmacije“.

U sklopu ovog humanitarnog događaja prikupljena je vrijedna donacija u iznosu od 30.000 kuna za pomoć Centru za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ iz Vrlike. Novčana sredstva bit će od iznimne koristi Centru koji brine o osobama s intektualnim teškoćama s područja čitave Hrvatske. Donaciju je predao najstariji član društva, poznati riječki poduzetnik Ante Jukica, a ravnateljica doma Ivana Klarić Kukuz nije mogla ostati ravnodušna te je u ime Centra izrazila zahvalnost svim gostima i donatorima.

Humanitarna večer održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, a brojne donacije stigle su od strane riječkih i dalmatinskih poduzetnika i pojedinaca. Zabavu su svojim prisustvom uveličali brojni uglednici iz javnog života. Izaslanica premijera RH i zamjenica ministra turizma, Monika Udovičić nije krila oduševljenje viđenim, kao ni gradonačelnici grada Zadra i Opatije.

Ovo humanitarno događanje organizirali su riječki Dalmatinci koji su još jednom pokazali kako se zajedničkim snagama može i treba pomagati onima koji pomoć ne traže, ali zaslužuju. Pritom su se i dobro zabavili uživajući u izvedbama klape Iskon, recitacijama Roberta Kurbaše te opernim arijama dive splitskog kazališta Terezije Kusanović. Osim vrhunskog kulturnog dijela programa gosti su bili oduševljeni gastronomskim dijelom koji im je priredio šef kuhinje poznatog kornatskog restorana „Fešta“ sa svojim gastro timom.

Među okupljenim gostima posebnu je pozornost privlačio i Miroslav Ćiro Blažević koji je vidno dobro raspoložen zapjevao pred okupljenima, a kasnije veselo preuzeo jednu od nagradu na bogatoj lutriji. Članovi društva, njihovi prijatelji i gosti još su jednom pokazali da se može humanitarno djelovati, a pritom se ugodno družiti.