U tijeku prijave za utrku Djedova Božićnjaka u Rijeci

U Rijeci će se u subotu, 23. prosinca, dan prije Badnjaka, održati velika utrka Djedova Božićnjaka, koja vodi kroz Riječki tunel i donosi niz iznenađenja za sve generacije.

Tako će oni najbrži, moći dobiti i besplatno odijelo Djeda Božićnjaka, jer su ovogodišnji organizatori, Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeka i agencija Organizatori bez granica već osigurali 300 besplatnih kostima za natjecatelje. Svi koji se žele pridružiti utrci, dakako, mogu doći i u svojim kostimima, ili pak odjenuti prigodne božićne kape, jer obavezni dress-code za sve natjecatelje je božićnog stila, te je potrebno bar odjenuti kapicu Djeda Božićnjaka.

Iščekivana utrka Djedova Božićnjaka započet će točno u podne, a ona je sastavni dio ovogodišnje manifestacije Adventa u Rijeci. Osnovni cilj Utrke je, po uzoru na sve sliče utrke koje se tradicionalno održavaju u metropolama širom Europe i svijeta, promoviranje zdravog načina života, važnosti pješačenja i trčanja. U ovoj utrci mogu sudjelovati sve generacije i, kako naglašavaju organizatori, nije uopće bitno tko će prvi doći na cilj. Važno je sudjelovati, pronijeti božićni duh zajedništva i proći zadanu rutu od oko 1,5 kilometar, koliko je duga ruta. Uz profesionalne trkače, u utrku se mogu uključiti i svi oni koji se bave nekim oblikom rekreacije, pješačenjem, brzim hodanjem i slično.

Do sada je prije riječke utrke, utrka Djedova Božićnjaka održana tri puta – s prvom utrkom 2014. u Zagrebu, te sljedeće dvije u Zadru.

Prijave za utrku se zaprimaju do 20.12., a isto tako i rezervacije najbržih građana za 300 odijela – na e mail: silvije@organizatori.hr Odijela se inače oblače na postojeću odjeću, naglašavaju organizatori. Građani se za utrku mogu prijaviti i online, putem sljedećeg linka: https://idizasrcem.wixsite.com/utrka

Prijavljene ekipe i pojedinci, moći će preuzeti odijela pored glavne adventske pozornice na Korzu, na dan utrke, 23. prosinca, od 10 do 11.30 sati kada će započeti i prigodni program zagrijavanja za samu utrku.