Kolekcija “MARia” Martine Herak inspirirana Istrom, igrom i različitošću oblika

Modna dizajnerica Martina Herak sinoć je u “bisTAČu” zagrebačkog HNK predstavila novu kolekciju naziva „MARia“.

Dizajnerica koja je već tri puta sudjelovala na londonskom tjednu mode novu je kolekciju u nedjelju predstavila pred mnogobrojnom publikom.

Nova kolekcija nosi naziv „MARia”, a inspirirana je Istrom, igrom i različitosti oblika. Martinin prepoznatljivi stil svakako je igra krojevima koja ni ovog puta nije izostala u kolekciji za proljeće-ljeto 2018. Spajanjem različitih materijala, od kojih ovog puta prevladavaju pamuk i muslin, različitih krojeva, igranjem naborima i monokromatikom, donosi nam kolekciju koja odiše svojevrsnom zaigranošću. Dašak te zaigranosti svakako se pripisuje činjenici da je dizajnerica, koja je za sljedeću godinu već dobila pozive za tjedan mode u Londonu i New Yorku, rodom iz Istre, koja joj je ovog puta služila kao nit vodilja za kolekciju koju je s razlogom odlučila predstaviti u zagrebačkom Hrvatskom nacionalnom kazalištu.

„Veseli me spoznaja da su kazališne predstave sve gledanije, da se konačno ispred kazališta stvaraju redovi ljudi koji su došli kupiti karte i činjenica da su predstave rasprodane nekoliko mjeseci unaprijed. Za mene modni dizajn jest umjetnost, no silni konzumerizam odvojio je ovu vrstu dizajna i kreativno stvaralaštvo. Velika mi je velika čast što sam upravo u ovoj instituciji predstavila svoj rad“, objasnila je Martina Herak.

Mlada dizajnerica Martina Herak pokrenula je svoj modni brend 2014. godine, te od tada nanizala zavidne domaće i inozemne uspjehe. Diplomirala je na Modnom dizajnu, a nakon magistarske diplome danas je studentica doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iza nje su brojne kolekcije te čak tri nastupa na prestižnom London Fashion Weeku. Početak godine obilježit će pripremama za tjedne mode u Londonu i New Yorku.