MERKUR U DJEVICI DO 1. LISTOPADA Za kašnjenje i nejasno izražavanje u potpunosti netolerantan

Merkur je planet o kojem se puno piše i govori pa za njega već znamo da je planet komunikacije, govora, logike, razuma, prometa, kratkih putovanja, osnovnog obrazovanja, medija, telefonije, pisanja, govorništva i književnosti.

Merkur se još naziva i „Planetom otvorenog uma“ jer je vrlo znatiželjan i planet je koji označava mlade ljude. Izražava se površno i ne ulazi pretjerano u dubinu stvari, no kad se nađe u znaku Djevice tada je ovaj Merkur „svoj na svome“ – u svojem sjedištu, pa kod njega do izražaja dolazi preciznost u izražavanju i računanju, točnost podataka, poštovanje dogovora, konkretnost i nedvosmislenost u komunikaciji. Ovom Merkuru vrlo su bitni red, čistoća i svrhovitost. On se često bavi analizom, pospremanjem, čišćenjem i uklanjanjem nepotrebnog, a za kašnjenje, zastoje i nejasno izražavanje u potpunosti je netolerantan.

Merkur će u znaku Djevice boraviti od 26. srpnja do 1. listopada, a razlog ovako dugog boravka u jednome znaku posljedica je njegova retrogradnog kretanja – od 13. kolovoza do 5. rujna kada će u jednom trenutku opet ušetati u znak Lava.

Za vrijeme direktnog kretanja Merkura kroz znak Djevice (od 26. srpnja do 13. kolovoza, a zatim opet od 11. rujna do 1. listopada) možemo očekivati nešto više opreznosti, praktičnosti, oštroumnosti, organizacije i analize. Ovaj Merkur prije svega voli čisti razum i logiku pa bismo sada mogli racionalno razmišljati i ne prepuštati se bajkama, naučnoj fantastici ili pretjeranoj romantici. Sada bismo više mogli razmišljati hladnom glavom, a emocije pustiti na neko vrijeme po strani.

Ovo je idealno vrijeme za učenje, čitanje i poslovno usavršavanje jer je memorija na zavidnoj razini. U poslu ćemo težiti perfekcionizmu pa ćemo svaki zadatak do kraja savršeno odraditi. Precizno ćemo se izražavati, vodit ćemo računa o pravopisu i izgovoru, a također i o svojem zdravlju.

Sada bi bilo dobro završiti sve započete poslove, pregovore, razgovore ili potpisati određene ugovore jer bi za vrijeme Merkurovog retrogradnog kretanja kroz znak Djevice (od 13. kolovoza do 1. rujna), moglo doći do neke vrste zastoja, nejasnoća, kašnjenja, problema s mislima, komunikacijom, porukama, pismima ili prometom.

Za vrijeme retrogradnog kretanja mogle bi se vraćati neke teme iz prošlosti, a mi bismo mogli biti nervozni, skloni pretjeranom kritiziranju drugih i skloni analiziranju svojih propusta uspoređujući ih sa svojim idealom. Odgovarat će nam određena distanca u odnosima pa bismo mogli bježati od prisnosti s osobama koje nas okružuju.

Kada Merkur u svojem retrogradnom hodu ponovno ušeta u znak Lava (od 1. do 5. rujna) naša kreativnost bi mogla naići na određene prepreke te bi mogla biti blokirana. Nemogućnost pokretanja budućnosti kod nas bi mogao stvarati osjećaj frustracije pa bismo mogli osjetiti pritajenu ljubomoru na uspjeh drugih osoba oko nas.

Sada možemo biti gordi i pretjerano ponosni te nametati svoje mišljenje drugima na netaktičan i autoritaran način. Zadatke i poslove koje budemo željeli obaviti vjerojatno ćemo trebati ponavljati i uspjeti tek iz drugog pokušaja zbog čega ćemo biti dodatno frustrirani i nezadovoljni. Odahnut ćemo tek nakon 5. rujna, odnosno ponovnim kretanjem Merkura na direktan put najprije kroz znak Lava, a zatim od 11. rujna kroz znak Djevice. Do tada bi najbolje bilo oboružati se strpljenjem te ne forsirati i napinjati gdje primijetimo da ne ide baš glatko jer ovaj Merkur ne priznaje ništa drugo već hladnu glavu i čisti razum.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.