PUNI MJESEC U RAKU 2. SIJEČNJA Neizbježno suočavanje s emocionalnim potrebama

Na samome početku nove 2018. godine dočekuje nas puni Mjesec u znaku Raka.

Ovaj puni Mjesec dogodit će se 2. siječnja u 3.25 sati na 11⁰38′ ovog nježnog i osjetljivog znaka.

Svaki puni Mjesec predstavlja neku vrstu kulminacije, ali i dvije suprotstavljene energije – Sunca i Mjeseca, odnosno našeg ega i naših emocija. Sunce je sada u znaku Jarca i ono naglašava naš javni život, karijeru, ugled i odgovornost, dok Mjesec u Raku teži miru i toplini u kućnom okruženju s našim najmilijima.

Ove dvije suprotstavljene energije – karijere i obiteljskog života, bit će obasjane ovim punim Mjesecom, a na nama je još jednom da pronađemo ravnotežu između tih dviju energija.

Ovaj puni Mjesec događa se u znaku Raka i kao takav daje veliki naglasak na emocijama, a kao dio velikog vodenog trigona s Marsom, Jupiterom i Neptunom, može pokrenuti emocionalnu poplavu. Naši osjećaji sada mogu biti vrlo duboki i imat ćemo ih potrebu izraziti na bilo koji način. Ovo je naša unutarnja potreba i sad se suočavamo s njom. Ona je osvijetljena ovim punim Mjesecom i potiče nas da stupimo u kontakt s nekim situacijama u svome životu koje smo do sad zanemarivali ili odlagali. Suočavanje s našim emocionalnim potrebama je neizbježno.

Za vrijeme punog Mjeseca u znaku Raka naša intuicija je vrlo snažna, naši osjećaji dolaze u prvi plan, a obitelj, dom i domovina mogu nam postati vrlo bitni.

Rak je znak koji voli da se svi osjećaju ugodno i sigurno, a sad bi i mi to mogli poželjeti za sebe i svoje najbliže. Ovo je idealno vrijeme za razvijanje suosjećanja prema drugima, kao i za okupljanje u obiteljskom okruženju.

Za vrijeme ovog punog Mjeseca ne treba podcjenjivati snagu svojih osjećaja, a također bi bilo dobro obratiti pažnju i na svoje raspoloženje. Dobro raspoloženje je zarazno i vrlo se lako prenosi na druge, a loše još i lakše. Vodimo računa o tome da budemo izvor dobrog raspoloženja u ovo blagdansko i novogodišnje vrijeme.

Vrijeme je postavljanja novogodišnjih želja i planova, a ovaj puni Mjesec poduprijet će nas u našem nastojanju da njegujemo svoj um, tijelo i dušu, kao i da započnemo štednju, očistimo svoj dom od svih nepotrebnih stvari, ali također i da započnemo novi režim prehrane kako bismo očistili svoje tijelo. Nakon prepunih stolova u ovo blagdansko vrijeme, dijeta većini od nas neće biti na odmet.

Uspješnu novu 2018. godinu uz obilje sreće i dobrog raspoloženja želim vam od srca.