Serija “Istanbulska nevjesta” snimljena prema istinitom događaju

Nova TV donosi dugoočekivanu seriju ‘Istanbulska nevjesta’, snimanu prema istinitom događaju u kojoj glavne uloge tumače Özcan Deniz poznat hrvatskoj publici po ulogama u serijama ”Sudbina” i ”Crna ruža”, Ozdžan Deniz te zvijezda serije ”Ponovno rođen”, Asli Enver.

Ovo je priča o jednoj strastvenoj ljubavi i konaku starom 400 godina i s mnoštvom tajni, koji će biti poljuljan nizom događaja koji će uslijediti.

Priča o epskoj ljubavi Faruka (Özcan Deniz) i Sureje (Asli Enver) snimljena je prema istinitom događaju, a glavne likove utjelovljuju turski glumci Özcan DenizOzdžan Deniz te  Asli Enver.

U „Istanbulskoj nevjesti“ skroman život lijepe i dobrodušne Sureje, darovite glazbenice koja živi sa svojom tetom, jedinom živom rođakinjom, zauvijek se mijenja kada se zaljubi u Faruka Borana, bogatog i zgodnog poslovnog čovjeka čija je obitelj jedna je od najstarijih i najbogatijih plemićkih obitelji u Turskoj.

Njihova ljubav, koja prkosi običajima sredina iz kojih potiču, podleći će brojnim iskušenjima, sve dok istanbulska nevjesta ne bude potpuno rastrgana između tradicije i modernog svijeta.

O seriji

Sureja, skromna djevojka iz Istanbula i Faruk Boran, bogati biznismen iz Burse koji osvaja njeno srce u središtu su ove obiteljske drame. Unatoč brojnim iskušenjima s kojima su se sretali, Sureja i Faruk počeli su zajednički život pod krovom konaka Boranovih. Njihova ljubav, koja prkosi običajima sredina iz kojih potiču, podleći će brojnim iskušenjima.

Najstariji sin Faruk od djetinjstva je bačen u čvrste okove tradicije. Ne znajući da se iza maske čovjeka širokih shvaćanja krije rob običaja, koji se još drži za majčin skut, Sureja pristaje udati se za njega. Kao njegova nevjesta, spakirala je kofere i iz Istanbula se preselila u srce Anadolije, gdje vrijeme kao da je stalo. Istanbulska mlada prvo se suočava sa sultanijom Esmom, svojom dominantnom svekrvom kojoj su podčinjeni svi ukućani ogromnog imanja.

Kći obiteljskih prijatelja, Ipek, mašta o tome da sjedne na sultanijino prijestolje, a tu su i Farukova braća Fikret, Osman i Murat.

Dok će se njegova supruga borit za svoje mjesto u vili, Faruk će se morati suočiti s neprijateljem kojeg nije očekivao.

Kako vrijeme bude prolazilo, konak obitelj Boran, koji je gotovo četiri stoljeća prkosno stajalo u srcu tradicionalnog grada, počet će se urušavati pod pritiskom zamršenih obiteljskih odnosa, dok istanbulska nevjesta ne bude potpuno rastrgana između tradicije i modernog svijeta.

Lijepa i dobrodušna Sureja (Asli Enver) je darovita glazbenica. Nakon diplome na Glazbenom konzervatoriju, uskočila je u glazbenu industriju kao popratni vokal i pjevala u reklamnim spotovima. Skromno živi sa svojom tetom, jedinom živom rođakinjom. Njezin nepretenciozni i skromni život se zauvijek mijenja kada se zaljubi u Faruka Borana, bogatog i zgodnog poslovnog čovjeka čija obitelj potječe iz grada Burse.

Obitelj Boran jedna je od najstarijih i najbogatijih plemićkih obitelji u Turskoj. Nakon smrti obiteljskog patrijarha, nasljeđuje ga najstariji sin Faruk (Özcan Deniz). Sad on nosi svu odgovornost za obiteljski biznis. Faruk živi u velikoj palači u Bursi, a s njim žive tri mlađa brata Fikret, Osman i Murat te majka Esma. Palača je puna sluga. Njegov brat Fikret (Salih Bademci) radi u obiteljskoj tvrtki s Farukom i smatra ga konkurentom. Kao najstarijem sinu konaka, kojemu pripadaju prema tradiciji sve povlastice, Fikret često gubi razum kada ga preplavi ljubomora. Osman (Güven Murat Akpinar) je inženjer i ne bavi se obiteljskim poslom, niti ga to zanima. Njemu je Faruk najprivrženiji od sve braće. Murat (Berkay Hardal) je najmlađi od svih sinova i još veoma djetinjast iako ima više od 20 godina.

Glava obitelji je Esma (Ipek Bilgin), majka četvorice sinova. Faruk je njezin miljenik i ona ima velike snove za njega, uključujući dogovaranje probitačnog braka s nevjestom koju ona odabere. Esma planira vjenčati Faruka s Ipek (Dilara Aksüyek), kćeri obiteljskog prijatelja, a da ne pita Faruka za mišljenje.

Ipek je vrlo ambiciozna mlada žena, voli Faruka i spremna je učiniti sve da postane članicom obitelji Boran. Ali je u Ipek zaljubljen Farukov mlađi brat Fikret. Faruk ne zna za njihovu ljubav, a njegovo je srce bilo prazno sve do dana kada je upoznao Sureju.

Faruk vodi samostalan život i nije svjestan majčinih planova. Jako se zaljubio u Sureju i zaprosio ju je. Sureja je pristala. Ne poznajući te duboke obiteljske veze i stare običaje, Sureja prihvaća Farukov poziv da dođe u palaču u Bursi i upozna njegovu majku kako bi joj najavili svoje zaruke.

Ambiciozna majka se strašno šokira zbog njihova dolaska. Neće to olako prihvatiti i poželjeti dobrodošlicu toj neznanki koju je sin doveo. Sureja se nada da će je Esma prihvatiti kao snahu nakon što je bolje upozna, ali Esma je veoma teška žena.

Život se sve više komplicira i budućnost u palači staroj 400 godina neće biti svijetla kao što su se nadali…


(Istanbullu Gelin), Turska, dramska serija, 2017.

Redatelji: Zeynep Gunay, Deniz Kolos

Glume:

Özcan Deniz … Faruk Boran

Asli Enver … Süreyya Boran

Ipek Bilgin … Esma Boran

Salih Bademci … Fikret Boran

Güven Murat Akpinar … Osman Boran

Dilara Aksüyek … Ipek Boran

Hira Koyuncuoglu … Bade

Fatih Koyunoglu … Akif

Neslihan Yeldan … Senem

...