Koje seks trendove možemo očekivati u ovoj godini?

Lelo, brend luksuznih intimnih proizvoda, proveo je globalno istraživanje prema kojem je prošla godina bila poprilično napredna kad je riječ o seksu.

Čini se da su usvojeni brojni trendovi koji su donedavno bili tabu i predmet zgražanja te prošireni vidici.

Spremnije se krenulo u istraživanje intimnih dijelova tijela, uskladili su se pametni telefoni i seksualan život, mijenja se poimanje seksualnosti.

A kakve trendove možemo očekivati u ovoj godini?

1. Poštivanje i suglasnost
Lavina optužbi za seksualno zlostavljanje osnažila je žene da počnu braniti svoj osobni prostor i tijelo te da se suprotstave muškarcima. Nadajmo se da će 2018. godina na neki način ublažiti neprijateljske razgovore na temu ‘pristanka i poštovanja’.

2. Sonične seksualne igračke
Lelo je lani lansirao Sonu koja koristi sonične, odnosno zvučne vibracije za stimulaciju čak 75% veće površine klitorisa. Ova seks igračka lansirana je uz nevjerojatan interes javnosti.

3. Pegging
Pegging je vrsta odnosa u kojem se dildo ne koristi za vaginu, već za anus muškarca tijekom seksa. Naime, ‘strap on dildo’ koji nose žene tijekom seksa već godinama slovi kao nezgodna tema. No čini se kako je tajna otkrivena jer sve više medija izvještava o tom ‘zabranjenom užitku’.

4. Printane 3D igračke za odrasle
Tehnologija je i više nego spremna da ovaj trend postane praktična stvar. Moguće je da će se upravo u 2018. godini 3D igračke za odrasle napokon početi ozbiljno shvaćati. Mogućnost printanja svojih vlastitih fantazija zanimljivo je i nadasve originalno. Iako je i dalje prilično skupo, ako se odvažite na ovakvu vrstu užitka, pripazite da koristite najkvalitetniju plastiku za tijelo.

5. Virtualna stvarnost
Jedno od najuzbudljivijih područja tehnologije je virtualna stvarnost koja je donedavno bila popularna samo na porno sceni. Nakon mnogo godina lažnih pokretanja te nedostatka entuzijazma, virtualna stvarnost odjednom je postavila temelje za revoluciju načina na koji uživamo.