U 2018. godini očekuje nas pet pomrčina, prva eklipsa već 31. siječnja

Siječanj završava još intenzivnije nego što je započeo, s pomrčinom na 11. stupnju Lava, i to 31. siječnja.

Ovo je ujedno i prva u nizu od pet eklipsi u 2018. godini. Ona će u prvi plan staviti propitivanje partnerstva. U brakovima može biti stresno, a imat ćemo i priliku ponovno razmisliti o razlozima zbog kojih smo ušli u partnerstvo ili brak.

Hoće li se zbog toga Lavovi i Vodenjaci odlučiti na prekide?

Tijekom 2018. imat ćemo pet eklipsa (pomrčina) koje će na nas ostaviti veći utjecaj.

Eklipse ili pomrčine uvijek donose priliv nove, svježe energije i na sve nas imaju utjecaj. Posebno je bitno u kojoj natalnoj kući nam se događaju jer će nam se to područje života energizirati. Posebno djeluje na određene ljude ako im eklipse dotaknu neki planet ili kut u natalnom horoskopu.

Na astrološkoj radionici “Eklipse 2018.” što će biti održana u petak, 19. siječnja od 18 do 20 sati u Kružnoj 8/2 u Rijeci astrologinja Dunja Fućak će nam pomoći saznati koji znakovi će najviše osjetiti ove eklipse i koja područja u našim natalnim kartama će se aktivirati.

Cijena radionice je 150 kuna, a za dosadašnje polaznike astro škole, bivše i sadašnje, 100 kuna.

Zbog ograničenog broja sudionika prijave su obavezne putem maila na astroring@gmail.com.

Kao što smo već napomenuli, ove godine imamo pet pomrčina, četiri u znakovima Lav/Vodenjak i prvi puta jednu u znakovima Rak/Jarac. Pomrčine uvijek označavaju promjenu i često dovode do zaokreta. Sveukupno gledajući, 2018. će biti godina izgradnje i postavljanja novih temelja zbog naglaska na zemljanu energiju koja govori o materijalizaciji. Ako imate cilj ovo je godina u kojoj možete početi poduzimati korake kako bi se vaš san pretvorio u stvarnost.

Nova godina počela je punim Mjesecom u znaku Raka, a ono što nam daje vjetar u leđa je to što se sve planete kreću direktno. To povoljno razdoblje trajat će sve do početka ožujka i do tada ćemo imati ogromnu podršku svemira u svemu što započnemo. Ove godine imamo značajan pomak planeta – Saturna u znak Jarca i Urana u znak Bika, koji ulaze u zemljane znakove. U znaku Jarca već se nalazi Pluton, što znači da će energija zemlje biti dominantna.

Zemljani znakovi (Jarac, Bik i Djevica) najviše će osjetiti promjene i to naročito oni koji su rođeni u prvoj dekadi svog znaka bilo koje godine (20. do 30. travnja, 23. kolovoza do 1. rujna i 22. do 30. prosinca.) Ova zemljana energija će nam pomoći početi graditi temelje, a donosi i strukturu i red u naše živote. Do kraja lipnja ući ćemo u snažan retrogradni ciklus, počevši od Marsa koji će biti retrogradan dva mjeseca. Srpanj i kolovoz će donijeti usporavanje na svim područjima u našim životima. Nakon što Mars završi svoj retrogradni hod suočit ćemo se s retrogradnom Venerom od listopada do studenoga. Kad se planete kreću unatrag to nam je signal za usporiti, razmisliti i često nam se ponavlja nešto iz prošlosti. Čini se da će druga polovica 2018. donijeti puno razmišljanja i ponavljanja prošlosti s ovim retrogradnim planetima.