Pjesnikinja iz Bibinja opjevala Vakulu “na pomalo duhovit način”

Glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula, osim što je postao sinonimom za vremensku prognozu, također je postao izvorom nadahnuća.

Nakon što ga je svojedobno opjevao Ante Cash, nedavno se ponovno pojavio u pjesmi, ovoga puta mlade umjetnice Samanthe Pedišić iz Bibinja koja ga spominje u pjesmi Mobitel. Samantha Pedišić objašnjava kako je riječ o uređaju koji spaja ljude koji su možda izgubili kontakt te su se zahvaljujući različitim aplikacijama ponovno povezali. To ju je potaknulo da napiše pjesmu o mobitelu u kojoj se spominje Zoran Vakula.

Mi smo u Dalmaciji oduvijek bili vezani za vrijeme i vremenske promjene, to je način života i  način opstanka, a kako gospodin Vakula na nevjerojatno simpatičan način pripadnicima svih naraštaja objašnjava vremenske prilike i neprilike, to me je potaknulo da ga spomenem na pomalo duhovit način“, pojasnila je dodajući kako ni u njezinoj obitelji nitko ne izlazi iz kuće dok ne čuje Vakulinu prognozu.

Glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula ugodno je iznenađen što je ponovno predmetom zanimanja pjesnika. „Ugodno sam se iznenadio kad mi je kolega iz Sportske redakcije Hrvatske radiotelevizije nedavno javio da sam nakon Miroslava Škore, Ante Casha i Mjesnoga odbora ponovno opjevan. Mislio sam da je u pitanju još jedna od njegovih šala, ali je brzo uslijedila poruka s dokaznim materijalom – preslikom pjesme Mobitel. Zahvaljujući mrežnim pretraživačima brzo sam otkrio pojedinosti o pjesmi iz nedavno objavljene zbirke Dođi na kafu, mlade pjesnikinje Samanthe Pedišić, koja je na sebi svojstven način, na slabo mi znanomu bibinjskom govoru, promicala vremensku prognozu, a i moju malenkost“, pohvalio se HRT-ov glavni meteorolog. Posebno ga veseli popularnost aplikacije HRT meteo u mladih kojom se sve više koriste na svojim pametnim telefonima.

Napominje i kako se nada da će odsad i ribari, posebice neki iz Samanthina Bibinja i okolice, koji su se požalili kako ne postoje podatci o izlascima i zalascima Sunca te Mjesečevim mijenama, ubuduće biti zadovoljniji.

Na kraju u cijelosti donosimo pjesmu Mobitel Samanthe Pedišić:

Mobitel

Kad cura i dečko izađu na spoj
Svak uzme sobon mobitel svoj
Do parka se u autu vozu

A kad na klupu sidu

Na mobitelu gledaju

Vremensku prognozu

Svako izvadi svoju

Cigaretov škatulu

I slide Zorana Vakulu

Najveća in je kazna

Kad baterija bude prazna

Svi se zovu i poruke pišu

Nakraju se posvau

I iz Fejsa izbrišu

Umisto da se grlu i ljubu

Oko njih samo mobiteli trubu.

...