Dhruv Baker otkriva gastronomske specijalitete Hrvatske

Hrvatska radiotelevizija uskoro počinje s prikazivanjem gastronomske serije Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju u čijoj je glavnoj ulozi britanski kulinarski virtuoz Dhruv Baker, među ostalim poznat i po tome što je 2010. godine pobijedio na britanskome Masterchefu.

Riječ je o seriji od dvadeset nastavaka u trajanju od po 25 minuta u kojoj Dhruv Baker putuje po Republici Hrvatskoj te upoznaje mjesne gastronomske posebnosti i priprema jela na različitim poznatim mjestima s domaćim namirnicama koje je nabavio ili čak ulovio. Pritom su tomu vrhunskom britanskom kuharu hrvatske namirnice samo temelj s pomoću kojih spravlja delikatese na svoj način dajući vlastite, nove zamisli te istodobno širom svijeta promičući Republiku Hrvatsku.

Gastronomska serija Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju također će se prikazati i na programu National Geographic zahvaljujući kojemu će je moći vidjeti milijuni gledatelja u azijskim državama i Rusiji, koji će se tim putem upoznati s hrvatskim ljepotama te kulturom, gastronomijom i poznatim turističkim odredištima poput Zlatnoga rata na Braču. Osim Brača Dhruv Baker je obišao i druge hrvatske gradove poput Opatije, Rijeke i Pule. Inače, taj je zaljubljenik u svjetske kuhinje rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji. Dhruvova majka podrijetlom je Indijka, a otac mu je bio britanski diplomat.

Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) snimala je zagrebačka produkcijska kuća Mak produkcija. Od 24. siječnja prikazivat će se na Prvome programu Hrvatske televizije svake srijede s početkom u 21 sat, a bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

...