Kriminalistička serija Zagonetni slučajevi dr. Blakea na HTV 1

Hrvatska radiotelevizija od danas na  Prvome programu Hrvatske televizije  u poslijepodnevnome terminu s početkom u 15.50 počinje prikazivati nove nastavke australske kriminalističke serije Zagonetni slučajevi dr. Blakea.

Televizijska serija od deset nastavaka, koja će se prikazivati radnim danima od ponedjeljka do petka, gledatelje vodi u australsku provinciju pedesetih godina prošloga stoljeća, a glavni joj je junak policijski liječnik dr. Lucien Blake, kojega tumači Craig McLachlan. Radnja serije počinje 1959. godine kad se dr. Blake nakon nekoliko desetljeća izbivanja vraća u rodni grad Ballarat kako bi preuzeo praksu od svojega oca na umoru.

Mladi dr. Blake dobrodržeći je 52-godišnji svjetski čovjek. On je, naime, bivši vojnik liječnik i ratni zarobljenik te po prirodi posla često istražuje prirodne i neprirodne smrti. Obrazovan je, proputovao je svijet te je vidio ono najgore što ljudi mogu učiniti jedni drugima. Nakon studija u Škotskoj dr. Blake je kao vojni liječnik u britanskoj vojsci služio na Dalekome istoku tijekom Drugoga svjetskog rata. Bez znanja se obitelji oženio Kineskinjom i dobili su dijete, no u doba pada Singapura zauvijek su izgubili kontakt.

Dr. Blakea progone duhovi prošlosti, među ostalim i traume s kojima se suočava kao posljedicom mučenja koja je proživio u japanskome zarobljeničkom logoru na Tajlandu tijekom Drugoga svjetskog rata, no povratak kući daje mu nadu i novu svrhu. U glavnim su ulogama Craig McLachlan (dr. Blake), Nadine Garner (Jean Beazley), Cate Wolfe (Mattie O’Brien), Rick Donald (Danny Parks) i Joel Tobeck (viši inspektor Matthew Lawson), a urednica je Ranka Horvat.

Repriza svakoga nastavka na rasporedu je istoga dana na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) oko ponoći.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) televizijsku seriju Zagonetni slučajevi dr. Blakea moguće je pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.