Nevjerojatno, ali 94,7 posto osoba ovu poznatu pjevačicu neće prepoznati!

S njezinog debitantskog albuma “Samo” stiže novi singl i video za autorsku pjesmu “Lay You Down”.

Prateći videospot redateljski potpisuju Zvonimir Murković i Dora Borovička, snimljen je u zagrebačkoj Palači Dverce, a ona je Nina Kraljić, za ovu prigodu odjevena u haljine priznatog dizajnera Ivice Skoke.

Predivni kadrovi  snimljeni su u baroknom interijeru zagrebačke Palače Dverce, o čemu Nina otkriva:

„Ukazala mi se iznimna čast dobiti dopuštenje od Grada Zagreba da snimim spot u predivnoj Palači Dverce koja se inače koristi za svečana primanja koja organiziraju gradonačelnik i Gradska skupština. Lokacija se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni interijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i na kraju spoznaju da se određena veza bliži kraju.“

Pjesmu „Lay You Down“ Nina je napisala prije pet godina – tada je spojila dvije svoje pjesme u jednu, shvativši da se vrte oko iste ideje. Do same realizacije pjesme prošlo je dosta vremena, budući da se korak po korak predstavljala publici u kantautorskom svjetlu. Tijekom snimanja ESC singla „Lighthouse“, Nina je imala priliku upoznati austrijsku glazbenicu i autoricu Taniu Saedi, s kojom je pjesma „Lay You Down“ dobila svoj konačni oblik, a za produkciju se zatim pobrinuo Ivan Popeskić, tijekom rada na albumu prvijencu „Samo“.

Koncept videospota započet je s idejom da se prvotno samo pjeva i svira klavir, s obzirom da je pjesma tako i nastala, no na kraju se priča razvila u mini-film, snimljen u jednom danu u Palači Dverce.

„Preko fotografa Hrvoja Golubića, koji je fotografirao dokumentarne fotografije na snimanju videospota, upoznala sam Zvonimira Murkovića i njegovu djevojku Doru Borovičku, koji su u ulozi redatelja i idejnih scenarista preuzeli na sebe rad na ovom projektu, na čemu sam im svima iznimno zahvalna“ otkriva Nina i nastavlja:

„Pretvorili su moju ispričanu priču u stvarnost i konkretne ideje i maksimalno profesionalno odradili sve što smo zacrtali. Snimanje – iako hektično, jer smo morali u jednom danu snimiti cijeli mini film, je proteklo u izvrsnom raspoloženju. Isplatilo se presvlačiti u četiri haljine kada su u pitanju haljine dizajnera Ivice Skoke. Savršeno su se uklopile u prostor i pjesmu i same za sebe pričale našu priču“.

Palača Dverce se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni interijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i nakraju spoznaju da se određena veza bliži kraju, kaže Nina.

„Lay You Down“ nasljeđuje singl „Negdje“, predstavljen krajem rujna prošle godine, a ujedno je i prvi Ninin singl na engleskom jeziku, nakon eurovizijskog „Lighthouse“.

Svoje prvo studijsko izdanje “Samo” Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Album donosi ukupno dvanaest pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku.

Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice. Izdanje je objavljeno 30. rujna 2016. godine pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska.