Kulinarski show “Tri, dva, jedan – kuhaj!” najuzbudljiviji ikad

Kulinarski show “Tri, dva, jedan – kuhaj!” od ponedjeljka, 29. siječnja u 21:15 sati ulazi u svoju šestu sezonu, i to u najzanimljivijem izdanju dosad.

Osvježeni format showa sa sobom donosi nekoliko noviteta, među kojima su povratak Ivana Pažanina kao četvrtog člana žirija, dok se čak dvadeset parova kuhara amatera bori za titulu najboljeg, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna i kuhinju u vrijednosti od 30 tisuća kuna.

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu „dežurnog kuhara“ i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute „mentorstva“, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.

Ispeci pa reci...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.