TRI, DVA, JEDAN – KUHAJ! Žiri odabrao deset parova koji nastavljaju natjecanje

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja „Tri, dva, jedan –kuhaj!“  svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja iz različitih mjesta diljem Hrvatske.

Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Natjecatelji su u osvježenom konceptu showa pokazali svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Najmaštovitiji parovi idu u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok su lošije ocijenjeni otišli kući.

Žiri u sastavu Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin  je natjecateljima bio od velike pomoći.

U drugi krug showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ odlazi samo 10 najboljih parova, a to su:

Ružica Šostar (62) i Barica Bistrički (64) iz Sv. Ivan Zeline strastvene su kuharice, a kroz njihove je iskusne ruke prošao zavidan broj ukusnih recepata. Iako im je tradicionalna kuhinja najdraža, rođakinje „zlatne dobi“ ne boje se eksperimentirati s modernom kuhinjom i namirnicama s kojima dosad nisu imale priliku kuhati.

Andrea Pavlović (29, Split, arhitektica) i Barbara Kulišić (28, Split, arhitektica) su prijateljice.

Andrea i Barbara dugogodišnje su prijateljice. Poznaju se još iz studentskih dana, no još su se više zbližile kada su postale poslovne kolegice. Andrea voli putovati i neko je vrijeme boravila u Indiji, gdje je toliko zavoljela indijsku uličnu hranu bogatu curryjem i drugim jakim začinima, da sada često s oduševljenjem organizira indijske večere za prijatelje u Hrvatskoj. Barbara obožava tradicionalnu mediteransku hranu koju priprema od namirnica iz vlastitog vrta. Želja im je objaviti kuharicu u kojoj bi svoja jela spojile s – arhitekturom.

Branko Galenić (48, Rugvica, u blizini Zagreba, poljoprivredni tehničar) i Andrija Košir Markvart (53, Zagreb, umirovljenik) su prijatelji.

Branko i Andrija upoznali su se prije deset godina na pecanju kao članovi sportsko-ribolovnog kluba „Savski lađari“. Upravo su njih dvojica zaduženi za pripremu najfinijih ribljih specijaliteta na žlicu, a koji su sastavni dio brojnih druženja ribolovaca.

Dobili su priliku ući u top 10 kuhara-amatera kako bi žiriju mogli skuhati svoj riblji specijalitet.

Anamarija Pahert (28, Duboševica) i Jolanka Grgić (52, Duboševica, umirovljenica) su nećakinja i teta.

Anamarija i Jolanka vrlo su bliske. S obzirom da je zna od rođenja, Anamarija za Jolanku kaže da joj je „druga mama“. Obje su vrlo vješte u kuhinji: dok Jolanku krasi iskustvo i poznavanje tradicionalne kuhinje, Anamarija će se bez ustručavanja upustiti u modernije verzije poznatih jela. Ovaj dinamični duo u samo jednoj epizodi showa osvojio je iskusna nepca članova žirija i tako ušao u drugi krug natjecanja.

Nikolina Pirizović (22) iz Rijeke i Otto Grundmann (23) iz Zagreba u vezi su šest mjeseci, a već su se ohrabrili zajedno prijaviti u show. Oboje su veliki gurmani i kulinarski entuzijasti koji vole zajedno kuhati pa su se zato odlučili prijaviti u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Nikolina je ekspert u japanskoj kuhinji te svojim prijateljima i obitelji često priprema japanske specijalitete, a Otto je veliki perfekcionist, kako općenito u životu, tako i u kuhinji.  Kada ne kuhaju, Nikolina i Otto obožavaju putovati te se često počaste putovanjem izvan Hrvatske.

Jasna Matić (54, Višnjan, nezaposlena prodavačica) i Denis Mikatović (50, Poreč, učiteljica u osnovnoj školi) su prijateljice.

Jasna i Denis su dvije karizmatične i pozitivne prijateljice koje su uvijek spremne za nove zabavne izazove, a show ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ je samo jedan od njih. Ove simpatične Istrijanke znaju se i druže već punih 40 godina, a kroz sve godine prijateljstva prati ih i zajednička ljubav prema kuhinji. Iako Jasna gaji malo veću ljubav prema kuhanju, pogotovo prema pripremi ribljih jela, Denis zato svoje slobodno vrijeme posvećuje glumi i pjevanju.

Martina Vlahinić (33) iz Dubrovnika i Ante Tolj (28) iz Orebića već godinama žive na relaciji Dubrovnik-Zagreb. Ljeti se okreću turizmu, dok zime radije provode na sjeveru. Oboje su strastveni kuhari i obožavaju pripremati zabave za prijatelje na kojima nikada ne nedostaje hrane. Ante je Martini ispunio veliku želju kad je pristao natjecati se u showu.

Martina je veliki obožavatelj emisije, a kuhanje je zavoljela još kao 11-godišnjakinja. Vrlo je vješta u kuhinji i zna više od osnove kuhanja, ne boji se komentara žirija i uvjerena je da bi, zajedno s Antom, mogla daleko dogurati u showu.

Loreta Bačić (26) PR i marketing specijalist i Ivana Nemarić (32) turistički tehničar iz Zadra su prijateljice. Zabavne, entuzijastične, energične, ambiciozne s dobrim smislom za humor – to su Loreta i Ivana. Upoznale su se prije šest godina u blizini posla i od tada su nerazdvojne. Loreta smatra da je Ivana klasična Djevica u horoskopu – fokusirani perfekcionist, dok je ona potpuna suprotnost te se zbog toga tako dobro slažu i nadopunjavaju.

Vole internacionalnu kuhinju, pogotovo kuhinju Istočne Europe, a svakom stranom jelu uvijek dodaju malo dalmatinskog štiha. Obje su otkačene mlade mame, predane supruge i velike ljubiteljice pasa.

Robert Čudić (49) umirovljeni brodograditelj i Ivan Curić (36) konobar iz Pule prijatelji su već 15 godina, a povezale su ih dvije stvari – kuhanje i motori. Oni su istinski bajkeri koji ne mogu živjeti bez „vjetra u kosi“ i rado kuhaju na bajkerskim feštama po Istri i Kvarneru, pogotovo kada su velike količine mesa u pitaju i kada se pripremaju kotlić, čobanac, grah ili roštilj.

Oboje su pravi kulinarski entuzijasti i vole eksperimentirati u kuhinji. Robert je nekoliko godina proveo na kruzeru kao ispomoć u kuhinji, a kod kuće je preuzeo brigu o obiteljskoj prehrani. Međutim, Robert velike nade polaže u Ivana, koji je u njihovom timu zadužen za prezentacijski dio tanjura.

Josip Beber (30, Sv. Križ Začretje, medicinski tehničar) i Miroslav Jembrih (34, Mihovljan, krim-policajac) su prijatelji.

Vrlo zabavni i simpatični prijatelji Josip i Miroslav upoznali su se sasvim slučajno, preko svojih boljih polovica. Njihove djevojke su dobre prijateljice i vrlo brzo su shvatile kako bi bilo zabavnije izlaziti u parovima. Miroslav je s vremenom postao Josipov vjenčani kum, a sada zajedno traže put do titule najboljeg kuharsko-amaterskog para u showu. Josip je odlučio prijaviti ih ponajprije zbog dobre zabave i učenja, ali i zbog primamljive novčane nagrade. Za ove momke važi ona stara poslovica: „Bitno je sudjelovati, ali najvažnije je pobijediti.“

Vjekoslav (39, Split, nezaposleni inženjer željezničkog prometa) i Davorka Letica (68, Split, umirovljena inžinjerka kemije, radila je kao voditeljica računovodstva) su sin i majka.

Davorka je iskusna kuharica kroz čije je ruke prošlo mnogo recepata, a neke od njih prenijela je i na svog sina Vjekoslava s kojim dijeli strast prema kuhinji. Vjekoslav kaže da je spretan u pečenju, a majka u kuhanju. Od ruke im najviše ide izrada domaće tjestenine te priprema ribljih jela na dalmatinski način. U show ih je prijavio Vjekoslav, a Davorka mu se činila kao logičan odabir za kulinarsku partnericu jer zna pripremiti mnoga ukusna jela. Glavni motiv za prijavu bila mu je glavna nagrada te se nada kako zajedno sa svojom majkom može daleko dogurati u showu.

Natjecatelji koji su sudjelovali do sada u ovogodišnjem showu:

Matej (19, Jakovlje u blizini Zagreba, student ekonomije) i Krešimir Adamić-Cunjak (35, Jakovlje u blizini Zagreba, prodajni predstavnik) su braća.

Braća Matej i Krešimir vrlo su povezani, unatoč velikoj razlici u godinama.

Stariji brat Krešimir ima velikog iskustva u kuhanju, dok mlađi Matej u svojem bratu vidi kulinarski uzor.

Ivan Mateuš (24, Majerje, u blizini Varaždina, IT tehničar) i Goran Pongračić (23, Majerje, u blizini Varaždina, tehničar cestovnog vozila) su prijatelji.

Ivan je temperamentan i ambiciozan obiteljski momak koji slobodno vrijeme  rado provodi s obitelji i prijateljima uz gitaru. Nekada se bavio modelingom, ima nekoliko tetovaža, a velika mu je želja otvoriti vlastiti restoran.

Prijatelj Goran njegova je čista suprotnost – miran i povučen mladić koji Ivanu rado prepusti kontrolu, no ne i kad je kuhanje u pitanju. Ivan i Goran tvrde da su eksperti u pripremi sushija.

Kristina (26, Zagreb, ekonomistica po zanimanju) i Danijela Tolić (30, Osijek, tehničarka nutricionistica) su sestre.

Kristina i Danijela sestre su dalmatinskog podrijetla, uvijek spremne za nove avanture. Hvale se svojim kulinarskim umijećem te poznavanjem tehnika kuhanja i obrade namirnica.

Njihovi aduti bili su gulaši i riba na bezbroj načina, te to što su vrlo snalažljive i ambiciozne.

 

Lidija (36, Prezid u blizini Rijeke, pravnica) i Aleksandra Malnar (30, Prezid, studentica Ekonomskog fakulteta) su sestre.

Lidiji i Aleksandri prijava u show činila se pravi izazov – bile su svjesne svojih kulinarskih mogućnosti koje su svedene na osnovno znanje, no nisu željele propustiti priliku i od vrhunskih profesionalnih kuhara naučiti male gastrotajne i trikove.

Od svih specijaliteta koje svakodnevno priprema, Lidija će rado pohvaliti savršeno punjenu kokoš, koja se kao goranski specijalitet priprema za Uskrs te baklavu s domaćom korom. Ideju za ručak ili večeru pronalazi u mnogim kuharicama koje posjeduje, dok internet svakodnevno pretražuje kako bi bila u korak s novitetima u kulinarstvu.

Ivana Kutlić (35, Novoselac, prodavačica) i Monika Turk (35, Ivanić Grad, frizerka po zanimanju) su prijateljice.

Ivana i Monika su vrlo bliske prijateljice, međusobno si pomažu i jedna drugoj su potpora u najtežim trenucima. Nijedna ne može zamisliti dan bez boravka u kuhinji.

Ivana je vjerni gledatelj showa i zna što može žiri izbaciti iz takta. U tajnosti se prijavila u show, a kao svoju partnericu za štednjakom navela je upravo Moniku, svoju kumu i najbolju prijateljicu.

Manuela Križanović (22, Baška Voda, studentica ekonomije) i Toni Han (24, Makarska, nezaposleni fizioterapeutski tehničar) su prijatelji.

Toni i Manuela zajedno su već četiri godine, a prije veze bili su najbolji prijatelji. Oboje su vrlo ambiciozni, spremni na nove izazove te uvijek pronalaze načine da nauče nešto novo. Zbog toga su se i prijavili u show ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ kako bi testirali svoje kulinarske sposobnosti i usavršili ih.

Iako najčešće pripremaju wok i jednostavna jela, veseli ih isprobavanje novih recepata i eksperimentiranje u kuhinji pa zbog toga često pripremaju večere za svoje prijatelje.

Rino Bekavac (21, Zagreb, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta) i Dino Drmić (22, Zagreb, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta) su prijatelji i kolege s fakulteta.

Rino i Dino su mladi matematičari koji su se u show prijavili s jednim ciljem – dokazati svojim djevojkama da znaju i umiju kuhati! Sve što znaju o kuhanju naučili su iz kulinarskih emisija, a najdraže jelo su im polugotovi tortelini iz vrećice.

 

Antonela Blažanović (26), pravnica iz Osijeka i Andro Ostović (29), ekonomist iz Feričanaca, u blizini Našica, su polusestra i polubrat.

Antonela i Andro upoznali su se prije deset godina i otad su nerazdvojni. Oboje su vrlo komunikativni i energični te obožavaju kuhati, kao i istraživati različite svjetske kuhinje. Ako se pita Antonelu, zdrava hrana će uvijek imati prednost ispred tradicionalne kuhinje, dok se Andro radije diči mesnim specijalitetima koje vrlo rado priprema za obiteljska slavlja. Antonela je diplomirana pravnica i make-up artistica, dok je Andro strastveni kvizoman koji je nastupao i u kvizu „Potjera“, kada je lovcu uspio ‘oteti’ pozamašnu svotu novca.

Ljiljana (56) laboratorijska tehničarka i Drago Draženović (67) umirovljenik iz Zadra u braku su sedam godina.

Često kuhaju kod kuće, a najviše se raduju vikendima kada kuhaju za obitelj i prijatelje.

Na njihovim se jelovnicima često može naći meso, ali i salate koje Ljiljana jako voli.

Ideje za svoje jelovnike pronalaze na Internetu i u kuharicama, a Dragi je među najdražim kuharicama koje posjeduje, jedna stara iz Švicarske.

Sanja Stojković Jačmenica (49, Zagreb, ekonomistica i vlasnica tvrtke) i Diana Jačmenica (23, Zagreb, studentica Ekonomskog fakulteta) su majka i kći.

Sanja i Diana vrlo su bliske i svaki slobodni trenutak rado provode zajedno. Imaju čak i zajedničke hobije – odlazak u teretanu, vožnju biciklom i kuhanje. Sanja je strastvena obožavateljica showa, pratila je sve sezone, ali nikada nije imala hrabrosti prijaviti se. Ovaj je put našla savršenu osobu s kojom je kuhala na 321-trgu – svoju kćer Dianu. Sanja je vrsna kuharica,  velika poznavateljica tradicionalne kuhinje, iako se ne libi eksperimentirati. Diana je, pak, za razliku od majke, sigurna u svoje umijeće u pripremi tijesta i svakojakih vrsta deserta.

Tajana Konrad (27, Slavonski Brod) i Ana Lugina (26, Jastrebarsko, studentica) su – slučajne partnerice.

Tajana se u show prijavila s najboljom prijateljicom i vjenčanom kumom, Andreom Čošagić iz Slavonskog Broda, koja je iznenada bila spriječena sudjelovati u showu. Kako bi si ispunila želju i pred žirijem pokazala što sve zna i umije za štednjakom i pećnicom, Tajana je pronašla novu „partnericu u zločinu“. Zajedno s Anom Lugina pokušala je osvojiti nepce žirija svojom kombinacijom slavonskih i zagorskih jela. Obje vole kuhati i vjeruju da se i najgoreg neprijatelja može pridobiti ukusnom večerom.

Ivica Horvat (29, Trogir, konobar) i Antoni Vejić (32, Trogir, konobar) su prijatelji.

Ivica je rodom iz Požege, a Antoni iz Livna, no upoznali su se u Trogiru. Obojica su energični, pričljivi i šaljivi, obožavaju nove izazove i avanture. Priznaju da nisu veliki kulinarski entuzijasti već da znaju nešto više od osnove kuhanja.

Međutim, prijatelji često hvale Ivičine i Antonijeve delicije i upravo ih je to potaklo da se prijave u show ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’.

Lea Levaković (20, Rokovci u blizini Vinkovaca, farmaceutski tehničar) i Marko Štefanac (24, Andrijaševci u blizini Vinkovaca, student Poljoprivrednog fakulteta) su prijatelji i kolege s fakulteta.

Za Marka uistinu vrijedi izreka ‘treća sreća’. Već je dvaput ispunjavao prijavu za show i zamalo je odustao prijaviti se i treći put jer nije mogao naći partnera u kuhanju. No, tu je „uskočila“ njegova dugogodišnja prijateljica Lea, koja obožava kuhati, pogotovo za prijatelje. Oboje će radije pripremiti jela svjetskih kuhinja, poput tajlandske, meksičke i talijanske, nego domaća, tradicionalna jela. I dok je Lea bila zadužena za maštovitost i kreativnost u pripremi zadanih recepata, Marko je više pažnje posvetio dekoraciji njihovih tanjura.

Antonia Šćiran (25) i Ervin Bakarčić (55) iz Čavla pravi su primjer idealnog odnosa kćeri i oca. Jedno drugome uvijek čuvaju leđa, nadopunjuju misli i imaju mnogo toga zajedničkog. Osim što rade slične poslove, oboje obožavaju kuhanje, to je njihov najdraži hobi, a imaju i isti ukus u glazbi. Gotovo se u svemu slažu i vole raditi zajedno kao tim. Antonia smatra da su kolači i slastice njezini kulinarski aduti, a za Ervina kaže da priprema najbolja jela s roštilja te je izvrstan u pripremi gulaša, ragua, paprikaša i sl. U show su se, prije svega, prijavili da prošire svoje kulinarsko znanje u kuhinji te da se dobro zabave.

...