Kako pripremiti ukusna jela uz koja je lakše izdržati (ekstra) naporan dan

Hrvatska radiotelevizija na Drugome programu HTV-a 6., 7. i 8. veljače s početkom u 12.25 gledateljima donosi po dva nastavka nove dokumentarne serije Kuhinja za aktivne u kojoj Donal Skehan pokazuje kako pripremiti zdrava i ukusna jela uz koja ćemo postati aktivnijima, početi se baviti sportom, a možda se čak i okušati u nekima od ekstremnih sportova.

U svakome nastavku Donal Skehan donosi posebno osmišljene recepte za jela koja će gledateljima pomoći da lakše podnesu sve tjelesne napore koji ih očekuju tijekom dana i pritom se upušta u različite pustolovine: spušta se kajakom niz rijeku Bann, penje se po stijenama nadomak Prolaza divova, prolazi vojničku obuku u Dublinu, uspinje se na najvišu planinu u Irskoj, vozi se biciklom kroz prirodu i svladava obalu Atlantika. U pustolovinama mu se pridružuje dr. Brendan Egan, kineziolog i predavač na sveučilišnome koledžu u Dublinu, koji prati utjecaj svake od tjelesnih aktivnosti na Donalov organizam te bilježi koliko je kalorija potrošio.

U novoj dokumentarnoj seriji Kuhinja za aktivne uz Donala Skehana gledatelji Hrvatske radiotelevizije imat će prigodu doznati kako pripremiti jednostavna, zdrava i ukusna jela uz koja će lakše usvojiti zdrav i aktivan način života. Osim na Drugome programu dokumentarna serija Kuhinja za aktivne bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.