Slavna Oskarovka u fantastičnoj filmskoj avanturi. Teško ćete ju prepoznati

Jednu od svojih najboljih uloga karijere, dobitnica prestižne nagrade Oscar Julianne Moore ostvarila je u remek-djelu „Daleko od raja“ redatelja Todda Haynesa.

Premda je u to vrijeme Haynes iza sebe već imao iznimno hvaljeni uradak „Zlatni baršun“, drama „Daleko od raja“ učvrstila je njegovo mjesto najzanimljivijih redatelja 21. stoljeća, a kako mu je karijera napredovala tu je titulu samo dodatno potvrđivao hvaljenim filmovima „Nema me“ i „Carol“ te nagrađivanom televizijskom mini-serijom „Mildred Pierce“.

Sljedećeg nam tjedna u kina stiže novo remek-djelo ovog velikog redatelja – “Muzej čudesa”, fantastična avantura u kojoj Haynes i nezaboravna Moore po četvrti put surađuju zajedno.

Radnja filma “Muzej čudesa” prati Bena i Rose, dvoje djece iz različitih vremenskih razdoblja koji potajno sanjaju o tome da im životu budu potpuno drugačiji. Ben žudi za ocem kojeg nikada nije upoznao, dok Rose sanjari o tajanstvenoj glumici čiji život prati putem svog vlastitog albuma.

Kada Ben otkrije misteriozni trag u vlastitoj kući, a Rose pročita intrigantni naslov u novinama, njih dvoje kreću u potragu za pronalaskom onoga što im fali u životima, a rezultat će biti nešto što nitko od njih niti u najboljim snovima nije očekivao…

Fantastična avantura “Muzej čudesa” temeljena je na istoimenom proslavljenom romanu Briana Selznicka, široj publici vjerojatno najpoznatijeg po knjizi „Hugo“ po kojoj je veliki Martin Scorsese 2011. godine snimio istoimeni filmski blockbuster i osvojio nagradu Zlatni globus za najboljeg redatelja. Uz Julianne Moore u filmu “Muzej čudesa” u glavnim ulogama pojavljuju se Millicent Simmonds kao gluhonijema djevojčica Rose i Oakes Fegley kao dječak Ben, a u jednoj od sporednih uloga pojavljuje se i četiri puta nominirana za prestižnu nagradu Oscar Michelle Williams.

Prava zvijezda filma “Muzej čudesa” je Millicent Simmonds, četrnaestogodišnja gluhonijema djevojka kojoj je ovo prva filmska uloga. Redatelj Todd Haynes i voditeljica castinga Laura Rosenthal bili su oduševljeni njezinom audicijom te su joj odmah dali ulogu u filmu, a nakon premijere filma na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu upravo je njezina interpretacija ocijenjena fantastičnom. Sama glumica tom je prilikom upoznala i svog glumačkog idola Willa Smitha koji joj je osobno čestitao na njezinom prvom filmskom uspjehu.

...