SATURN U JARCU DO 2020. GODINE Kako će djelovati na vas?

Nekoliko dana prije solsticija, 19. prosinca 2017., Saturn je ušao u znak Jarca.

To je planet posljednji vidljiv golim okom, šesti od Sunca, i drugi najveća u našem solarnom sustavu. U grčkoj mitologiji bio je poznat i kao Kron, bog žetve. Budući da je povezan s pretpovijesnim bogom iz daleke prošlosti, smatra se da je hladan, star i sjetan planet.

Prvo što promislimo kada se spomene planet Saturn su njegovi prstenovi. Galileo Galilei ih je 1610. otkrio gledajući kroz teleskop, a u naše moderno vrijeme su potvrđeni letjelicom Pioneer 11.  te ih je ona iz bliza snimila 1971. godine. Kada bismo iz blizine pogledali njegove prstenove, mogli bismo vidjeti čestice manje od zrna pijeska, i ledene gromade veličine planina.

Saturn svoj ciklus završava svakih 28-30 godina, prosječno se u znaku zadržava dvije i pol godine. I sada, nakon 30 godina se vratio u svoje sjedište.

Njegov dolazak u znak Jarca od nas zahtijeva pametno upravljanje resursima i suočavanje s problemima svakodnevice. Nema više bježanja i odmahivanja rukom, on nam donosi obaveze i dužnosti koje MORAMO odraditi.

Ovdje su ključne teme: struktura, tradicija i organizacija.

No, pogledajmo malo u prošlost, da bi lakše razumjeli djelovanje Saturna u Jarcu.

Velika depresija 1930.-ih godina je upravo djelo Saturna u Jarcu.

U vrijeme 1929.-1932. donio je velike pokrete “narod protiv vlade”. Gandhijev poznati marš soli 1930. godine je okrenuo igru vlade koja je nametnula monopol na proizvodnju soli i ogromne poreze.

Berlinski zid su počeli graditi pod zajedničkom snagom Jupitera i Saturna (31. kolovoza 1961.). Politički simbol (Jupiter) koji je trebao zadržati ljude na njihovom mjestu (Saturn).

Dok je u Jarcu, Saturn će napraviti konjunkciju s Plutonom tijekom siječnja 2020., na 22 stupnja Jarca.

Događaji koji vode do tog razdoblja će početi puno prije nego što aspekt postane točan. Financijski gubitak, rat, promjene i transformacije, mnogo će se stvari mijenjati u ovom trenutku ili biti preobražene. Odnosit će se na uspostavljene strukture moći i vladajuće elite u odnosu na obične ljude, nuklearne događaje i ograničenja na mnogim razinama.

Ovaj tranzit će utjecati na sve osobe s kardinalnim planetima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) od 20. do 24. stupnja. Posljednja konjunkcija Saturna i Plutona bila je u Vagi, od lipnja do srpnja 1983. godine. Pozitivne stvari ove konjunkcije se mogu odnositi na industrijsku infrastrukturu, znanost i inženjering, a mogu nam dati dublje razumijevanje stvari poput genetike i fizike.

A one negativne…, zlouporaba vlasti i korupcija, tiranija, organizirani kriminal i kriminalne aktivnosti, borbe s moćima, recesije, problemi s monetarnim sustavom i bankama. Svijet će biti promijenjen kolektivno.

Osobe sa Saturnom u Jarcu će sada doživjeti svoj Saturnov povratak. To je razdoblje u životu osobe kada se planet Saturn ponovno vraća na mjesto u zodijaku na kojem se nalazi u trenutku rođenja. Ovo će biti fenomenalno razdoblje za ovu grupu ljudi. Napravite ili poništite. Možemo ga opisati i kao vrijeme žetve. Pokušajte se prisjetiti što vam se događalo u tom razdoblju. Ako niste odradili svoje karmičke zadatke, mogli bi vas dočekati ponovo pred vratima.

Mnogi će od nas Saturnov povratak opisati kao “teško razdoblje”. No, zašto je to tako?

U Saturnovoj prirodi je da propitkuje, hladi emocije i uključuje zdrav razum. Ovo je vrijeme kada Saturn podvlači crtu pod dotadašnji način života. Nema više propusta, laži i iluzija. Sve je usmjereno na praktičnost u životima i društvu. Sve što je izvan toga, otpada. Saturna zanimaju samo djela. Iskoristite to, pogledajte na propuste i pripremite teren za novi početak.

Što Saturn donosi znakovima u zodijaku?

Jarac / Strpljenje molim.

Jako puno truda će biti uloženo za jako malo rezultata. Kako to s Jarcem biva, bez sumnje će doći na svoje nakon ovog teškog tranzita.

Ako niste kondicijski najbolji, pokrenite se. Saturn vas tjera na to.

Ako niste pazili na prehranu, kondiciju, zdravlje, pobrinite se početi čim prije. Zdravlje, fokus i strpljenje su ključne riječi za vas.

Bik i Djevica / Med i mlijeko

Djevice će imati najviše koristi od ovog Saturna, samo zato što će kroz 2018. godinu Jupiter raditi opoziciju na znak Bika.

Saturnovim trigonom na zemljane znakove oni će biti sposobni donositi prave odluke, sagledati situacije razumno, bilo po pitanju ljubavi ili posla.

Poduzetnici će pobrati plodove svog napornog rada i postati stabilniji u financijama.

Ovo je izvrsno vrijeme za kupovanje stana, izgradnju doma za vas i vašu obitelj.

Ne zaboravimo, Saturn predstavlja čvrste temelje.

Škorpion i Ribe / Vrijeme preporoda

Sekstil Saturna na vaš znak neće donijeti energiju kao i trigon zemljanim znakovima, ali ne zaboravite na pomoć Jupiterovog trigona.

Kreativnost kod vas cvjeta. S harmoničnim aspektima Saturna i Jupitera imate priliku realizirati svoje ideje s velikim uspjehom. Sada će vam se isplatiti svaki prekovremeni sat, šefovi će vas prepoznati i nagraditi.

Sad vam je prilika da svaku odluku dobro promislite za pozitivan ishod.

U pomoć vam može uskočiti i netko mudriji, stariji.

Blizanci, Strijelci, Vodenjak i Lav / Za dlaku

Ovi znakovi neće imati direktnog utjecaja Saturna. Nemojte se previše opustiti, Saturn nam daje priliku za rast, za suočavanje s problemima i traženjem optimalnih rješenja.

Ovo je vaše vrijeme za kontemplaciju, zasad ste pošteđeni.

Iskoristite ove dvije godine za poboljšavanje odnosa s kolegama na poslu.

Zapamtite, ovo je vaše vrijeme sijanja plodova.

Rak / Samo hrabro

Saturn se vraća – s opozicijom. Budite spremni na kompromise i neuspjehe. Jer Saturn nije spremio vreću s darovima.

Očekujte zadrške i odgode na poslu, vaše strpljenje će sada biti na kocki.

Iskoristite ovo vrijeme za učenje o sebi. Drugo vam ne preostaje.

Naučite prigrliti što vam život nosi i dan za danom učiti iz životnih situacija. Ne zaboravimo, Saturn je karmička planeta.

Ovo vam nije najbolje vrijeme za investicije u nekretnine i financijski sektor.

Ovan i Vaga / Borba i… Borba?

Kvadrat Saturna na ova dva znaka u ove dvije godine donosi mnogo pucnjeva u prazno.

Energični Ovan i nježna Vaga će morati usmjeriti svoju energiju na borbu protiv odustajanja.

Mnogo truda nizašto. Osjetit ćete potrebu za mijenjanjem poslova i otežanu komunikaciju s kolegama. Troškovi će vam dolaziti iznenada i neočekivano. Dajte sve od sebe da se zadržite gdje jeste.

Unatoč osjećaju da ste iscrpljeni, mentalno i fizički.

Morate proći kroz ovo razdoblje.

I za kraj: 

Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done. Now, if you know what you’re worth, then go out and get what you’re worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain’t where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain’t you. You’re better than that.

...