Prvo izdanje prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau u prodaji od 6. travnja

Prvo hrvatsko izdanje prestižnog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau će biti u prodaji od 6. travnja.

Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih, neformalnih lokala za ugodne izlaske.

Osim ovih kategorija, ujednačenih diljem svijeta, restorani u Hrvatskoj će po prvi puta biti ocijenjeni i s obzirom na mogućnosti plaćanja koje nude svojim gostima. Tako će restoranu i POP lokaciji s najviše bodova biti dodijeljena nagrada Payment Excellence Award.

Dolaskom vodiča Gault&Millau i Hrvatska je tako ušla u krug zemalja koje svake godine s velikim uzbuđenjem čekaju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva. Uz chefa godine, tu su još i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto, a koje će biti dodijeljene na gala večeri 5. travnja u hotelu The Westin Zagreb. Okupit će se 200 chefova i kuhara, profesionalaca, a posebni gosti bit će neki od najuglednijih svjetskih chefova poput Ane Roš i Sana Degeimbrea te predsjednika Gault&Millaua Come de Cheriseyja.

„Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najprestižnijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske. To je prvi put da je selekcija bila posve anonimna i da su ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.

 

 

Kako bi bio dostupan putnicima i turistima, Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama.

Korisnicima mobilnih telefona već je dostupna i mobilna aplikacija koja prikazuje ocjene i detaljne opise restorana u zemljama koje su dio obitelji Gault&Millau. Aplikacija pronalazi restorane, bistroe, slastičarnice, wine barove koji su u blizini.

...