FOTO Ova istarska vila nije promaknula ni britanskom “The Timesu”

Villu Sancta Maria Motovun britanski dnevni list The Times  uvrstio je u 50 najboljih vila na Mediteranu.

Smještena je iznad srednjovjekovnog gradića Motovuna i s predivnim pogledom na istarske krajolike savršena je za odmor na osami. Udaljena 20 kilometara od Novigrada, idealno je mjesto za bijeg od gradske vreve i uživanje u svježem zraku, golemom bazenu od čak 100 četvornih metara i opuštanje u jednoj od šest dostupnih spavaćih soba.
U interijeru koji je uredio vlasnik s obitelji prevladavaju prirodni materijali, stari kamen, hrast iz Motovunske šume, terakota…
Dio namještaja i drugih predmeta su antikviteti, stolariju su u starinskom stilu izradili stolari iz Buzeta, keramika je uglavnom sicilijanska, a ima i detalja koji stižu iz orijentalnog podneblja koje su vlasnici donijeli sa svojih brojnih putovanja.
Gosti na raspolaganju imaju organski povrtnjak i voćnjak, kamin i krušnu peć, a posebnost kuće je vrt u kojem dominiraju palme i masline te limuni, naranče, mandarine, čempresi, smokve, šipak, bademi, murve, banane, oleandri, magnolije…
Jedan od najpoznatijih svjetskih časopisa Condé Nast Johansens ovo je mjesto uvrstio u top 3 mjesta na jadranskoj obali.