OVOGODIŠNJI LIBURNICON U ZNAKU BARBARA Počasni gost Festivala Alexander Freed

Dvanaesti Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održat će se od 18. od 20. kolovoza u posebno uređenom prostoru Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji.

Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila pretpoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.

Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama. Ove godine kroz uređenje prostora i točke programa  naglasak je na starim europskim plemenima, njihovoj povijesti i mitologiji te dočaravanju atmosfere iz priča o hrabrim ratnicima, mističnim druidima i bićima iz legendi, objedinjenima u glavnoj temi ovogodišnjeg festivala – Svijetu barbara.

Kao i svake godine, očekuje se niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Davor Jadrijević i drugi) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gost Liburnicona 2017. je poznati američki pisac Alexander Freed, autor (i koautor) više od 60 knjiga i drugih publikacija koje se bave fantastikom i znanstvenom fantastikom, među kojima je i knjiga “Rogue One: A Star Wars Story”, za koju je dobio mnoge nagrade, a koja je uvrštena i u bestselere New York Timesa. Uz brojne izdane knjige, Freed je radio i kao scenarist za velik broj računalnih i društvenih igara poznatih proizvođača (BioWare, Electronic Arts), ali i kao scenarist za brojne stripove. Većina njegovih publikacija vezana je uz Ratove zvijezda, tako da se može reći kako je riječ o jednom od značajnijih autora koji su doprinijeli razvoju ovog fantastičnog svijeta.

Na Liburniconu se očekuje više od 1500 posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, a bogati program bit će namijenjen svim dobnim skupinama: od zabavne i kreativne dječje druidske škole s raznovrsnim edukativnim sadržajima, pojačane predstavom “Pra priče” poznatog Teatra Oz, originalnih Liburniconskih igara, radionica i kvizova, do predavanja i prezentacija koji će zadovoljiti svačije ukuse. Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje bogati nagradni fond, te raznolika ponuda izlagača, a posebno treba naglasiti glazbeni program obilježen koncertom domaće grupe “Obrazovni program”.

Na organizaciji festivala radi tim od 20-ak organizatora iz opatijske Udruge “Kulturni front”, a pomaže im i 50-ak volontera i suradnika, uz financijsku i organizacijsku potporu Grada Opatije, Milenij hotela, Festivala Opatija i Turističke zajednice Grada Opatije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.