DJELOMIČNA POMRČINA SUNCA 15. VELJAČE Eklipsa obojana energijom Vodenjaka

Možda nam se dojmovi oko potpune pomrčine Mjeseca koja je bila 31. siječnja još nisu niti slegli, a već nam u susret dolazi pomrčina Sunca.

Pomrčina Sunca, odnosno solarna eklipsa je nebeski događaj u kojem Mjesec prolazi između Sunca i Zemlje. Mjesec time lišava Zemlju jednog dijela Sunčeve svjetlosti pa Sunce sa Zemlje ne možemo vidjeti u cijelosti.

U četvrtak, 15. veljače 2018. godine, na nebu ćemo imati djelomičnu pomrčinu Sunca što smo i očekivali s obzirom da znamo kako pomrčine uvijek dolaze u paru. Ova djelomična pomrčina Sunca dogodit će se u 22.06 sati na 27⁰08′ znaka Vodenjaka koji potiče na prijateljstvo, zajedništvo, širi vidike, grupne i društvene aktivnosti.

Svaki spoj Sunca i Mjeseca daje izrazito osjetljivo vrijeme, a za vrijeme pomrčine ono je još i osjetljivije. Pomrčina u naše živote unosi određenu dozu dramatičnosti, a njeno djelovanje osjećamo još narednih šest mjeseci do godine dana. Pomrčine kao da nas tjeraju da nešto promijenimo u našim životima. One nas izbacuju iz zone udobnosti i sele nas s jedne razine zrelosti na drugu, i to ponekad rade vrlo brzo.

Ova pomrčina događa se na 27⁰ Vodenjaka u čijoj se blizini smjestio Merkur koji je na 25⁰ ovog širokoumnog znaka. Ovakav spoj Sunca, Mjeseca i Merkura stavlja naglasak na važnost  komunikacije, novih ideja i nekih novih saznanja. Zbog pozitivnog aspekta s Uranom nove ideje i komunikacija sada mogu biti vrlo konstruktivni i pozitivni.

Za vrijeme ove pomrčine Sunca možda ćete se uputiti na neko kraće putovanje ili ćete svoju pažnju posvetiti susjedima, braći ili sestrama. U svakom slučaju naša mentalna aktivnost je sada povećana što je dobro za provedbu planova ili za započinjanje poslovnih pregovora.

Ovo je idealno vrijeme za učiniti pozitivne promjene kako bismo poboljšali svoj život. Ovo je pomrčina slobode i izbora te novih uzbudljivih ideja koje trebamo iskoristiti u stvaranju sretnijeg, zdravijeg i ugodnijeg života.

Pomrčinu Sunca teško je ne osjetiti. Netko je osjeti više netko manje, a sve ovisno o njenom položaju u natalnom horoskopu i području života koje ona aktivira.

Vrijeme je da postavimo nove ciljeve i da ih u narednih šest mjeseci odlučno provodimo. Solarna eklipsa obojana energijom Vodenjaka pomoći će da entuzijazma, uzbuđenja i inicijative za provođenje planova i ideja neće nedostajati.